F1-esebb nevet nem is találhatna magának a Force India

2017.06.28. 08:39

Igazi sikersztoriról beszélhetünk a Force India kapcsán 2017-ben, a folyamatosan, de inkább csak apránként fejlődő istállónak bejött ugyanis a színváltás a kockázatos rózsaszínre, a kocsi gyors, a benne levő Mercedes-motor erős, a pilótáik pedig néhány orvosolható butaságot leszámítva jók.

Két dologgal van csak baj:

  • egyrészt a csapat két vezetője vagy börtönben van, vagy jó eséllyel oda kerül tetemes mértékű adócsalás miatt,
  • a részben emiatt anyagi problémákkal küzdő csapat neve, a Force India pedig nem annyira vonzó a szponzorok számára, mint szeretnék.

Ezért merült fel pár hete, hogy az istálló nemzetközibb hangzásúra cserélné a nevét (már azzal is sokat nyitottak egyébként a globális hódítás felé, hogy az egyik szponzoruk kiszállt, így nem Sahara-Force India néven folytatták). Az Auto Motor und Sport (AMuS) szerint az új név jó eséllyel a

Force 1

lesz. Kezdjük ízlelgetni, az AMuS ugyanis nem szokott alaptalan pletykákkal foglalkozni, bár amikor a rózsaszín festést vetették fel a Force India kapcsán, sokan csak nevettek, és lám, abban is igazuk lett.

A névváltás – már ha a csapaton belül valóban tökéletes az egyetértés – a Forma-1 Bizottságon is múlik, és ha az FIA el is fogadja, akkor is csak 2018-tól léphet életbe. Az egyetlen furcsasága az lehet, hogy a rövidítése ugyanúgy F1, mint az F1-nek, bár az F1 eléggé hasonlítana az eddigi FI rövidítésükre.

Frissítés: Szerdán az Autosport már arról ír, hogy május 31-én és június 6-án beadott dokumentumok szerint meg is kezdte a névváltási procedúrát a Force India, bejegyezték ugyanis Angliában a Force One Grand Prix, Force One Racing, Force One Team, Force One Technologies, Force One Hospitality és Force One Brand cégeket, méghozzá Dr. Thiruvannamalai Laskshimi Kanthan nevére, aki nem más, mint a Force India-tulaj Vijay Mallya könyvelője és pénzügyi tanácsadója.