Ecclestone: Alonsót igazolja le a Ferrari

2017.06.29. 15:53

Bernie Ecclestone-ról jó pár hónapja alig hallani, de figyel azért, képben van, és el is mondja a véleményét, ha kérdezik. Szerencsére.

Most a spanyol ABC kérdezte meg arról, kit kéne leigazolnia a Ferrarinak, ha üresedésük lesz a szezon végén.

Alonsót, természetesen. Ő minden idők egyik legjobb Forma-1-es pilótája.

Elég meredeknek tűnik a dolog, még akkor is, ha mind Alonsónak a McLarennél, mind Vettelnek és Räikkönennek a Ferrarinál lejár a szerződése az év végén.

Ricciardo és Alonso
Ricciardo és Alonso

Alonso ugyanis elég nagy porral távozott az olaszoktól 2014-ben, nem úgy tűnik, hogy lenne visszaút. Csakhogy állítólag Flavio Briatore, Alonso menedzsere és Ecclestone jó barátja elárulta, a spanyol anno csak Matteo Mattiaccival, a 2014-ben fél év után kirúgott csapatfőnökkel veszett össze, így semmit nem szabad kizárni.

A Gazzetta dello Sport közben azt írja, a Ferrari nem Alonsóra, hanem Daniel Ricciardóra mozdul rá, ha úgy alakul.

Szóban megegyeztek Ricciardóval, hogy ha Vettel lép, ő jön a helyére

- véli tudni az újság.

Egyelőre viszont semmi jele Vettel távozásának, annak sem, hogy Räikkönennel elégedetlenek lennének. A finn nem kezdett jól, de a monacói produkciója nagyon erős volt (pole pozíció, vezetés). Ricciardo épp most nyert futamot a Red Bull-lal, úgyhogy ő is jó passzban van, ahol van.

Briatore pedig Bakuban Toto Wolff Mercedes-főnökkel beszélgetett hosszasan, bár - mint állították - Alonso szóba sem került.