Jöhet az összformaegyes autóleleplezés

2017.06.29. 14:22

Az új Forma-1-es tulaj a reformok között azt is tervezi, hogy véget vet a Forma-1 több évtizedes szokásának, és egy nagy eseményt szervez, amikor az összes F1-istálló egymás után bemutatja új autóját.

Jelenleg minden csapat egymástól független leleplezést tart az év elején, az első teszt előtt. Ezen változtatnának, hogy egy nagy autóbemutató show-n láthassa a közönség a kocsikat - értesült a német Auto, Motor und Sport magazin.

Az újság megkérdezett egy F1-szóvivót, aki nem cáfolta, és nem is erősítette meg az információt, annyit viszont elmondott, hogy minden lehetőséget megvizsgálnak, amivel érdekesebbé tehetik a Forma-1-et.

Az új ötlet szerint a drukkerek ugyanúgy jegyet vehetnének a gálára, mint egy nagydíjra, az eseményt megtarthatnák valamelyik pályán - kézenfekvő lenne a barcelonai, ahol tesztelnek -, de akár egy olyan helyen is, ahol nincs futam, akár egy futballstadionban is.

Mivel a Liberty, az F1 új tulaja amerikai, elsőre amerikai helyszín feltételezhető, csak oda szállítani kell, míg ugye London szinte mindenkinek közel van, csak át kellene tolni az autókat. Kivétel a Ferrarinak, a Toro Rossónak és a Saubernek, de egy nem hosszú kamionos szállítással ők is meg tudnák oldani.

Az időponttal túl nagy gond nem lenne, idén az összes kocsit egy héten belül mutatták be. Döntés nem várható korán, a 2018-as tesztszezon jövő márciusban kezdődik.