Kubica: Sokkolt az érzés, 80-90 százalék, hogy visszatérek

2017.07.05. 09:48

Robert Kubica nagyon sikeres Forma-1-es tesztje óta azon dolgozik, hogy folytassa visszatérést, és az Autosport, illetve a BBC is úgy tudja, hamarosan újra a Renault-val tesztelhet.

A hétvégén a goodwoodi fesztiválon erről konkrétan nem beszélt az Auto Expressnek - bár említett ilyet - , arról viszont igen, hogy felettébb optimista, szinte teljesen biztos benne, hogy újra versenyezhet a Forma-1-ben.

Ha a teszt előtt kérdeznek, 10-20 százalékot adtam volna, hogy újra az F1-ben lehetek. De most, méghozzá nagyon realistán és a földön járva, azt mondom, ez most már 80-90 százalék.

Kubica 2011 februárjában szenvedett majdnem végzetes ralibalesetet, ami után jobb karját kis híján amputálni kellett. Az olasz orvosok viszont megmentették a kritikusan sérült végtagot, és kezd kiderülni, még annál is jobb munkát végeztek.

Az emberben kialakulnak a kérdőjelek, de már a valenciai tesztem első körei után mind eltűntek. Egyszerűen sokkolt az érzés. Sokkal könnyebb volt, mint gondoltam, és ez önbizalmat ad, új szintre emel. Három kör után eltűntek a kétségeim, koncentrálhattam, hogy megtaláljam a ritmust. Teljesen meglepett, mintha csak egy hónapja nem vezettem volna, nem pedig hat éve. Nagy megkönnyebbülés volt, mert a teszten állt vagy bukott minden. Igen, meg tudom csinálni, vagy lehúzhatom a rolót az F1-ben örökre

- mesélte a 32 éves lengyel.

Kubica a Renault-nál volt balesete idején, azzal is gyakorolhatott újra, és meglepő lenne, ha az első lehetőséget nem tőlük kapná élesben. Egy pénteki edzés jelentheti neki a visszatérést, valószínűleg még idén.

Addig viszont lesz még egy tesztje, szinte biztosan 2014-es autóval, mert az már ugyanolyan turbós gép, amivel idén is mennek az F1-ben. Valenciában egy hónapja 2012-es kocsit vezethetett.