Öt rajthelyes büntetéssel kezd Hamilton Ausztriában

2017.07.07. 21:27

Ugyan Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Mercedesszel mindkét pénteki szabadedzésen az Osztrák GP-n, a futamon viszont biztos, hogy legjobb esetben is csak hatodikként rajtolhat majd, miután a csapat közölte, hogy váltót kell cserélni a háromszoros világbajnok autójában.

Ráadásul elég sejtelmesen fogalmaztak, ugyanis már kedden jelezték az FIA, a Nemzetközi Automobil Szövetség felé, hogy váltót kell cserélni az autóban, tehát mindenképpen olyan problémáról van szó, ami Bakuban, az Azerbajdzsáni Nagydíjon lépett fel, azt viszont nem tisztázta a csapat, hogy a váltócserének köze van-e Hamilton és Sebastian Vettel ütközéséhez.

Mivel Hamilton kevesebb, mint hat futamon használta a jelenlegi váltót, ezért öt rajthelyes büntetést kapott a vasárnapi futamra, ami a világbajnoki pontversenyben 14 pontos hátránnyal második brit számára egyáltalán nem kedvező.

Hamilton rajtolt már a top 5-ön kívülről Ausztriáában, 2014-ben csak kilencedikként indulhatott, mégis dobogós, második lett, most is hasonlóban bízhat majd.