Kimi tagadja, amit a Ferrari-elnök tart róla

2017.07.10. 16:53

Kimi Räikkönent idén egyszer már megszólta a Ferrari-elnök, Sergio Marchionne, és Ausztriában újra elővette. Most inkább kedvesen negatívan nyilatkozott róla, de egy kifejezés azért biztosan nem tetszett a pilótának. Senkinek nem tetszett volna, persze.

Kiminek nagyobb elszántságot kellene mutatnia. Vannak napok, mikor kissé lusta, de majd meglátjuk, hogy alakul. Összességében elégedett vagyok a pilótáinkkal

- felelte a Reutersnek arra a kérdésre, hogy már július van, de nincs egy szerződtetett versenyzőjük se 2018-ra.

A finn később reagált a lustaságra.

Nyilván jól akarok szerepelni, a csapatom szintén, szóval a legjobbra törekszem. Nem az van, hogy nem próbálkozom eléggé. Sajnos nem megy mindig minden simán, de ezzel is tervezünk, és keményen dolgozunk tovább. Biztos vagyok benne, meglesz a munka eredménye

- idézte az Autosport.

Ha a számaira nézünk, nem igazán van meg: Vettel első a világbajnokságban 171 ponttal, Räikkönen ötödik 83 ponttal. Ennél viszont többet ér, hogy nyugodt vele a hangulat az istállónál, Vettellel jól megvannak, és egyelőre Kimi jól viseli a második számú pilóta szerepét is.

Ha minden így marad, kaphat még egy év szerződést az olaszoktól, míg Vettelről azt mondta Marchionne, csak tőle függ, hogy marad-e. Ők megtartanák, a hosszabbítás csupán a németen múlik.