Hamilton óriási gesztust tett az amputált lábú pilótatehetségnek

2017.07.16. 08:23

Személyesen hívta meg Lewis Hamilton a hétvégi Brit Nagydíjra Billy Mongert, a 18 éves pilótatehetséget, aki egy áprilisi F4-futamon elszenvedett baleset miatt mindkét lábát elvesztette. Mint Hamilton elmondta, óriási inspirációt nyert a fiatal autóversenyzőtől, aki rettentő gyorsan túltette magát a tragédián, nemrég már újra autóba is ült.

Az áprilisi baleset után 750 ezer fontot (262 millió forint) gyűjtöttek Monger gyógykezelésére, a fiú Twitter-neve, a Billywhizz rengeteg pilóta, lényegében minden F1-versenyző, a legtöbb WTCC-pilóta, így Michelisz Norbert autójára is felkerült, tényleg az egész világ összefogott, hogy megsegítsék.

„Levélben kérdeztem meg Billyt, hogy lenne-e kedve kilátogatni a Brit Nagydíjra. Azért hívtam meg, mert rengeteg embernek jelenthet inspirációt, nekem is az. Sokan kérdezik, hogy honnan nyerek erőt, mi visz előre. Az olyan hősök, mint Billy, akik nagyon nehéz időszakot átvészelve is csak arra tudnak gondolni, hogy mielőbb újra versenyezhessenek, hogy a lehető legteljesebb életük legyen, és hogy mindig a határon legyenek.”

Hamilton azt is elmondta, hogy bár a futam hetén esett át egy újabb operáción Monger, fel sem merült benne, hogy nemet mondjon a világbajnok meghívására, egész hétvégén ott van a garázsban.

„Remélem, sikerül valamikor becsempészni az autómba, tudom, hogy erre vágyik a legjobban. Újra versenyez már az áprilisi baleset után, úgy, mint egykor Alex Zanardi, akiről mindig az jut eszembe, mennyire elképesztő figura.”