Strandon dől el a Hamilton-csapattárs jövője

2017.07.19. 11:03

Kockázatot vállalt az év elején Valtteri Bottas a Mercedesnél, belement, hogy mindössze egy évre, erre a szezonra szerződtessék Lewis Hamilton csapattársának.

Szokatlan ez a Forma-1-ben, két év alatt szinte soha nem ír alá senki sehova, nem csak a pilóták, a menedzserek és a mérnökök sem. A finn persze nagy kiugrási lehetőséget kapott, ezért bevállalta.

Jól tette, fél évvel és két futamgyőzelemmel később óriási sansza van a hosszabbításra.

Szinte magától értetődő (hogy hosszabbítunk), de szeretném összerakni a puzzle-t. Nem csak 2018-ról ez a dolog, szerintem logikus, hogy 2019-re és 2020-ra is gondoljunk, felmérjük a kockázatokat és a lehetőségeinket

- idézte a Gpupdate.net Toto Wolff Mercedes-főnököt, aki Bottas sorsáról dönteni fog.

Bottas és a Hamilton vasárnap, Silverstone-ban. A finn hetedik dobogója volt idén
Bottas és a Hamilton vasárnap, Silverstone-ban. A finn hetedik dobogója volt idén

Már csak egy nagydíjon kell bizonyítania, ha a Hungaroringen nem szúr el semmit, kezében érezheti az új szerződését, ugyanis Wolff az augusztusi nyári szünetben dönt.

Budapest, és remélhetőleg egy újabb jó verseny után, a strandon fogom átgondolni, mi a jó és mi a kevésbé jó a csapatnak


- mondta Wolff.

Bottas év eleji rizikója valószínűleg elnyeri méltó jutalmát, mint láttuk, Wolff már a következő három évről beszélt, így a pilóta hosszabb távú megállapodásban reménykedhet.

Bottas minden várokazást túlteljesít, 10 versenyből kettőt megnyert, és csak 23 ponttal van lemaradva a világbajnokságban a vezető Sebastian Vettel mögött, a harmadik helyen. Hamilton csak egy ponttal, de a csapattársa így is harcban van a vébécímért.