A szupertehetség a leggyorsabb a Hungaroringen

2017.08.01. 18:52

Kedden először volt kollektív Forma-1-es teszt a magyar pályán, amit a Ferrari fiatalja, Charles Leclerc nyert meg.

A srácot már beharangoztuk hétfőn, és nem is okozott csalódást, a nyolcórás tesztnap utolsó perceiben teljesítette a legjobb időt, 1:17.746-ot ment. Ráadásul csak a lágy gumin, ennél van két gyorsabb is, a szuperlágy és az ultralágy, vagyis a körideje egészen remek.

Stoffel Vandoorne, a McLaren-Honda állandó versenyzője is gyors volt, bár a kocsival akadt technikai gond, ami miatt sokat vesztegelt, így is a második idővel végzett, miután majdnem egész nap élen állt.

A harmadik a mercedeses Valtteri Bottas lett, ő nem simán csak tesztelt, hanem a Pirelli jövő évi gumijait próbálgatta. Egy másodpercet kapott Leclerctől. Mögötte egy másik Mercedes lett a negyedik, George Russell, aki a Merci egyik tartalékversenyzője. Bottas 155, Russell több mint 100 kört tett meg, vagyis nagyon jó napon vannak túl mindketten.

Leclerc kedden a Hungaroringen - szerdán Vettel és Räikkönen is vezeti a kocsit
Leclerc kedden a Hungaroringen - szerdán Vettel és Räikkönen is vezeti a kocsit

Ötödik helyen Lance Stroll Williamse fejezte be, míg a szintén állandó F1-pilóta, Max Verstappen Red Bullja csak a 11. pozícióra volt jó, azok után, hogy a teljes délelőtt ki kellett hagynia.

Szerdán a teszt folytatódik és befejeződik, ekkor tér vissza a Renault-nál Robert Kubica.