Megjött Kubica, egész nagy az élet a Hungaroringen

2017.08.01. 12:10

Kedd reggel 9-kor elkezdődött a Hungaroringen a kétnapos Forma-1-es teszt a jelenlegi mezőny versenyzőinek úgy egyharmadával és feltörekvő sztárokkal.

A Mercedest Bottas, a McLarent Vandoorne, a Williamst Stroll, a Red Bullt Verstappen vezeti, de szerdán autóba ül a hétvégi futamot megnyerő Vettel és a második Räikkönen is. Na és persze akkor kap lehetőséget a hét látványossága, Robert Kubica is, aki hat és fél év után fog adott évi F1-autót vezetni. (Kedd délben a Ferrari-tehetség Charles Leclerc volt a leggyorsabb Vandoorne és Bottas előtt.)

Most még a boxutcában szemlélődik Kubica, és követi az eseményeket. A médiával a teszt legvégén, holnap háromnegyed hétkor áll szóba, akkor tart sajtótájékoztatót.

Pontosabban a lengyelekkel már ma délután háromkor is leült, aztán lengyel tévéknek is nyilatkozott.

Külsőre fitt, csak jobb karja vékony, főleg az alkarja. Jobb kezét nem igazán használja, de azzal fog kezet, és nem kell óvatoskodnia.

A Hungaroring főbejáratánál egész nagy a nyüzsgés, lehet jegyet venni a tesztre, de aki szombat-vasárnap, két napot kint volt a nagydíjon, az ingyen bejöhet a belépőjével.

A hőség tikkasztó, 33 fok volt már délben a pálya környékén, ez négyre 35-re ment fel. Aki kijön, ajánlatos folyadékot magával hoznia, nehogy úgy járjon, mint Sajó kolléga.

A program este hatig tart mindkét nap, 13 és 14 óra között egy órácska ebédszünettel. A keddi ebédszünetben Vandoorne, Leclerc, Bottas, Stroll volt az élmezőny, Verstappen csak 11 kört tudott menni, és a kilencedik helyen állt 11 versenyzőből.

A napot Leclerc nyerte, a végén futotta a leggyorsabb kört.