Todt: Csináljunk sárga trikót a fejvédő glóriából

2017.09.06. 07:04

Az már eldőlt, hogy a 2018-as szezontól jön a fejvédő bukókeret a Forma-1-be, sőt, a Monzában bemutatott jövő évi F2-kocsin is ott lesz a Glória, a rendszert viszont még nem láthattuk végleges formájában. Továbbra is fejlesztik, hogy a lehető legáramvonalasabb és legesztétikusabb legyen, miközben a lehető legtöbb védelmet nyújtja.

A pilóták továbbra is megosztottak a védőeszköz kapcsán, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), az FIA viszont a jelek szerint már nem a versenyzők meggyőzésére, hanem a Glória jövőbeli alkalmazásának ötleteire fókuszál.

Jean Todt FIA-elnök például azt vetette fel a német Auto Motor und Sportnak, hogy a Tour de France mintájára akár sárgára (vagy bármilyen színre) festett Glóriával jelölhetnék a futamokon a világbajnokságot vezető pilótát.

Todt ötletét persze nem olyan könnyű megvalósítani, sőt, valószínűbb, hogy nem is lesz belőle semmi, azonnal felmerül ugyanis problémaként, hogy

  • a csapatok egy része (vagy talán mind) már elkezdte árulni a Glóriát lehetséges szponzorhelyként, sárga alapon pedig nem minden mutat ugyanolyan jól adott esetben,
  • a Renault-kocsik eleje alapból sárga, a franciák valószínűleg ezért sárgára festik majd a bukókeretet, hogy az kevésbé legyen feltűnő az autón.

De az ötlet él, és amint fentebb láthatják, mi már meg is terveztünk egy aranysárga színt, ami az aranyrajongó Hamiltonnak biztosan tetszene.