2018-ban beszáll az Aston Martin az F1-be

GettyImages-842200688
2017.09.17. 11:24

2018-ban már Aston Martin Red Bull Racing néven indul az osztrák csapat a Forma-1-ben, tudta meg az Autosport. A brit autógyár egyelőre csak névlegesen száll be az F1-be, nagyjából olyan szerepben, mint egykor az Infiniti volt a Red Bullnál, a névadó szponzori megjelenés viszont komolyabb együttműködést jelez a háttérben.

Az Aston Martin logója 2016 óta már ott szerepel a Red Bull kocsijain, az F1-csapat és a gyártó közösen dolgozott a Valkyrie névre keresztelt hipersportautón, a várható bejelentéssel pedig ezt a közös munkát mélyíthetik el.

Az Autosport értesülését ugyanis sem a Red Bull-csapatfőnök Christian Horner, sem az Aston Martin-elnök vezérigazgató Andy Palmer nem erősítette meg, de Horner már pénteken elszólhatta magát, amikor a Sky Sport F1-nek azt mondta, hogy hamarosan új bejelentés várható tőlük, ami nem a Porschéról szól majd, és nem kell atomfizikusnak lenni ahhoz, hogy kitalálják, melyik autógyártóról van szó, hiszen van egy komoly partnerük.

Ugyanakkor Palmer nem véletlenül volt ott Szingapúrban, azt elismerte az Autosportnak, hogy a következő szezon bizonyos részleteit egyezteti a Red Bull-csapattal. "Hogy ezen belül szállítunk-e majd 2021-től független motort, vagy sem? Kössék össze a pontokat, kiderül."

Korábban mindenki biztosra vette, hogy az F1 iránt nagyon érdeklődő Porsche lehet majd 2021-től a Red Bull motorpartnere – azok után, hogy a csapat jó eséllyel 2019-től két évre Hondára vált majd –, de az Aston Martin megjelenése változtathat ezen.