Hatalmas mázlija van Vettelnek

2017.10.04. 09:29

Nagyon jó hírt kapott Sebastian Vettel, a Ferrari ugyanis közölte, hogy mégsem sérült meg a német kocsijának váltója, mint azt eddig sejtették, így nem kell kicserélni, vagyis ötrajthelyes büntetést sem kap majd Vettel a Japán Nagydíjon.

Vettel a Maláj GP leintése után, a levezetőkörön ütközött Lance Stroll-lal – mindketten gumitörmelékeket próbáltak gyűjteni a kerekekre, hogy növeljék a kocsi súlyát, de a kanadai Williams-pilóta nem figyelt eléggé, és nekiment a Ferrarinak.

A mögöttük autózó Romain Grosjean fedélzeti kamerájának felvételén látszik az is, hogy Stroll milyen furcsa manőverbe kezdett, ahogy az is, hogy elég nagy erejű volt az ütközés.

Ezért gondolta a Ferrari, hogy valószínűleg megsérült a váltó, amit majd cserélni kell. Ilyenkor a kocsit – ahogy a csapat minden más felszerelését is – elég gyorsan elcsomagolják. A kérdéses váltót egyből visszaküldték a Ferrari maranellóui központjába, ott derült ki, hogy rendben van, vagyis Vettel büntetés nélkül indulhat majd Szuzukában, ahol az lesz a legnagyobb kérdés, hogy a Mercedes megtalálja-e az elveszettnek tűnt tempóját, vagy a Ferrari két peches hétvége után büntetések nélkül megmutatja, mennyi erő van a kocsiban.

A váltót a szombati, harmadik szabadedzésre teszik majd vissza Vettel kocsijába, hogy az egyórás gyakorláson élesben is megbizonyosodjanak róla, valóban nem sérült semmi.