F1: Vörös istennőből vörös bohóc

2017.10.09. 15:25

A nemzetközi sajtó főként a futamgyőztes Lewis Hamilton küszöbön álló negyedik világbajnoki címéről, illetve az összetettben második, Szuzukában műszaki hiba miatt kiesett Sebastian Vettel minimálisra csökkent esélyeiről írt a vasárnapi Forma-1-es Japán Nagydíj másnapján.

    Németország:
   
    Bild:
"Újabb bosszúság a Ferrarinál. Egy héttel Malajzia után újra rázendített a pánikzenekar, a vörös istennőből vörös bohóc lett."
   
    Süddeutsche Zeitung:
"Négy futammal a szezon vége előtt 59 pont Hamilton előnye, és még 100 pont szerezhető. Vettelt már csak a csoda hozhatja vissza a versengésbe. A Forma-1 agyontechnikázott világában azonban nincsenek csodák. Egy-egy elszakadt vezeték vagy tönkrement gyújtógyertya előfordul, de a Mercedestől több defektre lenne szükség ahhoz, hogy a Ferrari az élre ugorjon."
   
    Frankfurter Allgemeine Zeitung:
"Az újabb hiba: egy bedöglött gyertya miatt öt körig tartott a japán futam a Ferrari frontembere számára. Hamilton már Austinban világbajnok lehet."
   
    Stuttgarter Nachrichten:
"Csak a tények kedvéért: már csak egy szikrányi remény maradt Vettel számára, hogy megszerezze idén az első vb-címét a Ferrarival. Ez a szikra hiányzott az egyik gyertyából már a Japán Nagydíj rajtjánál, melyen Hamilton magabiztosan győzött."


   
    Olaszország:
   
    La Stampa:
"A Ferrari újra elárulta Vettelt, ezúttal egy hibás gyertya miatt kellett kiállnia."
   
    La Repubblica:
"A Ferrari maga Olaszország. A Ferrari (volt) az ország legjobbja, a tudás, tapasztalat, hagyomány, fejlesztés, kézművesség és futurizmus koncentrátuma. Jelenleg azonban ugyanabban a szabadesésben van, amelyben a futballválogatott is, ez egy elveszett csapat. Hol van már az a dicséretes erő? Nekünk nem szabad úgy kihunynunk, mint egy gyújtógyertyának a futam elején."
   
    Corriere della Sera:
"A keserűség pillanataiban is meg kell találni a kiutat. Furán hangozhat, de ez a Ferrari még mindig egy extraklasszis autó. És négy futam még hátravan."
   
    Anglia:
   
    The Independent:
"Hat héttel ezelőtt Vettel még fölényesen vezetett. Most viszont valami egészen különösnek kellene történnie ahhoz, hogy még befogja Hamiltont."
   
    The Guardian:
"Elérhető közelségben a negyedik világbajnoki cím."
   
    The Telegraph:
"Ha Hamilton 16-nál több pontot szerez Texasban Vettelnél, akkor számszerűleg vége a szezonnak. Valójában már most vége van."
   
    BBC Sport:
"Mindenki azt várta, hogy az utolsó futamig tart majd a küzdelem, és hogy nem lehet előre látni a végeredményt. Hamilton ezzel szemben könnyedén nyert Olaszországban, majd négy hét alatt a három ázsiai futamon összeomlott a Ferrari idénye."
   
    Spanyolország:
   
    Marca:
"A Ferrari harakirije. Egy újabb technikai probléma miatt 59 pontra nőtt a különbség Vettel és az éllovas Hamilton között."
   
    Sport:
"Hamilton megkérdőjelezhetetlen győzelmével és Vettel kiállásával gyakorlatilag eldőlt a vb. A brit pilótának október 22-én Austinban lesz az első meccslabdája. A Ferrari megbízhatósági gondjai a legalkalmatlanabb időben jöttek elő."
   
    Mundo Deportivo:
"Hamilton japán szamurájnak öltözött, és bevitte Vettelnek a sorsdöntő csapást Szuzukában."
   
    El País:
"A Ferrari miatt Hamiltonnak nem maradt ellenfele."
   
    La Vanguardia:
"Ennyi volt a vb-címért zajló verseny, Hamilton véget vetett a vetélkedésnek. Ebben segítségére volt Vettel, pontosabban a folyton technikai problémákkal bajlódó Ferrari is."
(MTI)