Mi olyan felkavaró ebben a fotóban?

grussell
2017.11.10. 09:02

Az Autosport.com csütörtökön hosszabb feature-ben elemezte a Mercedes pilótahelyzetét, hogy jelenlegi klasszisaik mögött már nevelkednek a jövő bajnokai, illetve, hogy akadnak olyanok is, akikből már nem lesznek bajnokok.

Az újság címlapján a bal alsó sarokban volt látható a cikk, melynek címlapképén sokan megrökönyedhettek egy pillanatra: egy idei Mercedes-kocsi látható rajta egy klasszikus sisakkal:

Az Autosport.com címlapja
Az Autosport.com címlapja

A legtöbben máris tudják, mire gondolok, de azért itt egy fotó 2012-ből ugyanezzel a sisakkal, ugyanarról a pályáról az az évi Mercedesszel:

michaelring

Igen, az utóbbi fotón Michael Schumacher vezeti az F1-es Mercedest a Hungaroringen. Az Autosport címlapképe még a nyáron, a Hungaroringen készült, George Russell, a Mercedes fiatal tehetsége teszteli rajta a kocsit.

A hétszeres világbajnok 2012 végén visszavonult, 2013. december végén síbalesetet szenvedett, élet-halál között lebegett fél éven át. Azóta sem tudunk róla sokat, annyit, hogy svájci otthonában kezelik, lábadozik.

Schumacher a Hungaroringen, öt éve
Schumacher a Hungaroringen, öt éve
Schumacher klasszikus sisakdizájnját újra a pályán látni még mindig felkavaró, még ha tudjuk is, kizárt, hogy az ott ő legyen a Merciben.

Nem véletlen, hogy amikor a nyáron Russell twittelt egy fotót a tesztjéről, sok kommentelő alatta azonnal Schumachert kezdte emlegetni.

Pedig Russellnek semmi köze Schumacherhez, és ha közelebbről megnézzük, a sisakja sem olyan, mint a németé volt, csak nagyon nagyon hasonlít rá, főleg távolabbról.

De testközelből is: azon az augusztusi tesztnapon a kollégákkal kint voltunk a Hungaroringen, és hamar megállapítottuk, hogy Russell Schumacher-replikasisakban vezet, tévesen. Nálam élőben nem hozta vissza a sisak+ezüst kocsi azt az érzést, ami most, három hónappal később a fotót látva előjött, de Koroknai kolléga például azt mondja, hogy érezte ott, hogy valami furcsa, csak nem tudta, mi. Most kiderült.