A Ferrari 100% belakhatja a Saubert

2017.11.23. 08:16

Pénteken kezdődik a Forma-1 idei utolsó hétvégéje Abu-Dzabiban. A világbajnokságok rég eldőltek, így a legizgalmasabb kérdések a pilótákat érinthetik, azaz ki hol folytatja jövőre.

A legnagyobb érdeklődés a Williams körül van, ami valószínűleg szerződteti Robert Kubicát. A Toro Rossónál már elkeltek a helyek, de a Saubernek még egy fix embere sincs jövőre.

Pár nap, és lesz, feltehetően egy monacói és egy olasz. Charles Leclerc kinevezése szinte 100 százalék, csapattársa Antonio Giovinazzi lehet. Mindketten a Ferrari tehetségei, az F1 leghíresebb istállója igyekszik őket benyomni, hogy élesben fejlődhessenek.

Leclerc érkezése tiszta sor, az F1 legnagyobb reménysége jelenleg, a Sauber magától is szerződtetné. Giovinazzinak viszont kell a hátszél, mert a pénteki szabadedzéseken nem igazán volt meggyőző.

Charles Leclerc a Saubert többször vezette idén a pénteki edzéseken
Charles Leclerc a Saubert többször vezette idén a pénteki edzéseken

A Ferrari és a Sauber között a kapocs, hogy az olaszok szállítanak motort a svájci csapatnak. Sőt, ez az együttműködés még szorosabbá válhat, ha a Ferrari-elnök Sergio Marchionne megvalósítja ötletét: a Sauber motorjait Alfa Romeó néven akarja futtatni.

Az Alfa 1985 után térne vissza a Forma-1-be. Hétvégén a pilóták mellett ezt is bejelenthetik.