Mi legyen az F1-es gridgörlökkel?

2017.12.14. 15:47

Az esernyőtartó vagy a rajtrácson álldogáló, illetve az eredményhirdetésnél segédkező-reprezentáló hosztesszek megszokottak a Forma-1-ben, de napjaink változó társadalmában csak idő kérdése volt, mikor merül fel konkrétan ez a kérdés.

A Forma-1 sportszakmai részét irányító Ross Brawn egy BBC-s rádióinterjúban szembesült a felvetéssel, tényleg szükség van-e gridgörlökre a sorozatban.

Szenzitív téma, amivel erősen foglalkozunk. Minden érintettel szemben próbálunk tiszteletet mutatni a kérdéssel kapcsolatban. Sokan respektálják a gridgörlök hagyományat és sokan vannak, akik szerint idejét múlt. Megvizsgáljuk a dolgot

- felelt az F1-főnök.

gridgörl

Ön szerint kellenek gridgörlök?

  • 9411
    Igen, maradjanak
  • 1318
    Eljárt felettük az idő, nem kellenek

Az új F1-birtokos Liberty Media egyik topmenedzsere szintén kitért a helyzetre a napokban.

"Elismerem, nem ez volt az első a napirendemen, amikor átvettük az F1-et. Minél több szempontot össze kell gyűjtenünk, és a helyes döntést meghoznunk a sport jövőjének érdekében. Az biztos, hogy a végeredmény nem a saját személyes döntésem lesz" - mondta az F1-et koordináló Chase Carey.

A pilóták közül Daniel Ricciardót kérdezték, ő talán a populárisabb oldalt képviseli.

Nagyon menő, semmiféle árnyoldalát nem látom. Ezen nőttünk fel. Már kölyökként is bámultuk az esernyőtartó lányokat, a gridgörlöket. Ez hozzátartozik a sporthoz, vonzóbbá teszi.

A modern Forma-1-ben esernyő helyett már a versenyzők rajtszámtábláival állnak a gridgörlök a rajt előtt, leginkább itt, illetve az eredményhirdetések környékén, vagy a paddockban lehet velük találkozni.