Új remény a McLarennél

2018.01.25. 11:27

A McLaren három év után múlt év végén lerázta magáról a Hondát, idén Renault-motorra vált, így fellélegzett az egész csapat, állítja Fernando Alonso, az istálló sztárpilótája.

Kisebb huzavona után maradt a spanyol, negyedik szezonját kezdi zsinórban a McLarennél, de mintha kicserélték volna őt és kollégáit is, állítja.

Remélhetőleg nagyon hamar elfelejtjük az elmúlt három évet. Új játszma kezdődik nekünk, és hiszünk benne, hogy nagyon nagyon versenyképesek leszünk idén a Renault-motorral. Sokkal, de sokkal biztatóbban alakulnak az előkészületek az új autóval, mint eddig. Nagyon nagy reményekkel állunk az évhez, a csapat hangulata is teljesen megváltozott

- nyilatkozta Alosno az ESPN-nek.

A sokkal biztatóbb előkészületeknél arra is gondolhatott, hogy az új McLaren-kasztni, az MCL33-as szerdán átment a kötelező törésteszteken, erősítette meg Eric Boullier, a csapat igazgatója.

Vagyis ha a motor is kész, minden meglesz az összeszereléshez, és a teljes kocsi bemutatkozhat február 23-án, ahogy tervezték. Majd ott lehet 26-ától a téli teszteken, Barcelonában.

Alonso a napokban arról is beszélt, hogy narancs színű autót szeretne, hasonlót a tavalyi Indycar-gépéhez. A McLarennél nincs is kizárva, hogy hagyományos színűket veszik elő, és sokkal több lesz a fényezésben a narancssárga, mint múlt évben.

Alonso a daytonai szerkójában
Alonso a daytonai szerkójában

A Forma-1-es szezon március 25-én startol Ausztráliában, de Alonso már sokkal korábban autóba ül, most hétvégén indul a daytonai 24 órás sportkocsiversenyen. Ez lesz az első hosszú távú futama, felkészülés a júniusi Le Mans-i 24 órásra, amin szintén rajthoz áll, Toyotával.