Máris szexibbé tennék az F1-Glóriát

GettyImages-625677820
2018.02.16. 15:16

A 2018-as Forma-1-szezontól kötelező elem lesz a kocsikon a Glória (Halo) névre keresztelt fejvédő, ennek fejlesztése viszont nem állt le az első verzióval. Legalábbis a Racer arról ír, hogy az FIA máris egy szebb kinézetű, vékonyabb, de ugyanannyira strapabíró rendszer tervén dolgozik.

A Nemzetközi Automobil Szövetség biztonsági részlegét vezető Laurent Mekies arról nyilatkozott a lapnak, hogy szeretnék a középső, pilóta előtti tartópillért megvékonyítani, hogy az még kisebb területet takarjon ki. A másik céljuk, hogy a Glóriát jobban hozzásimítsák a kocsik kinézetéhez, vagyis lényegében szebbé akarják tenni.

A folyamat nem egyszerű, elsőként minél hamarabb véglegesíteni kellett a 2018-as verziót, hogy a csapatok megkezdhessék az autóik végleges tervezését és gyártását, a fejlesztés csak ezután indulhatott el. Ráadásul eközben az Forma-1, Forma-2 és Forma-E sorozatok számára is ki kellett fejleszteni a Glóriát, vagyis alaposan meg kellett osztaniuk az energiájukat. "Most homologizáltunk három beszállítót, a csapatok megkapták a Glóriákat, úgyhogy indulhat a második fázis" – zárta Mekies.