Ricciardo: Kezd elfogyni a türelmünk

000 140649
2018.04.14. 12:35

Ausztráliában ugyan nem ment rosszul Daniel Ricciardo alatt a Red Bull, Bahreinben viszont pár kör után ki kellett állnia motorhiba (egészen pontosan az energiatároló adta meg magát) miatt, majd Kínában a harmadik szabadedzésen teljesen elszállt az ausztrál pilóta alatt a Renault-motor. Az időmérőt végül a hatodik helyen zárta, de mindenképp aggasztó a szezonkezdet a Renault-hibák miatt a csapatnál

Ricciardót az Autosport kérdezte arról, hogy kezdik-e feladni a reményt a Renault-val kapcsolatban, mire az ausztrál azt mondta, hogy ha még teljesen nem is adták fel, és nem is tervezik, azért kezd fogyni az optimizmusuk.

„Próbálok nem támasztani elvárásokat semmivel kapcsolatban, csak sodródom a dolgokkal, és reménykedem, hogy a végén jó lesz. De ha nem, azt azért mindig nehéz lenyelni.” Főleg úgy, hogy Ricciardo bevallása szerint a téli teszt után abban bíztak, sokkal előrébb tartanak majd ennél a szezon harmadik futamán.

Rákérdeztek arra is a pilótánál, hogy 2019-ben szeretné-e, ha más motor hajtaná a Red Bullokat, mire diplomatikusan csak annyit mondott, hogy az európai futamokon helyre állhat a kocsi, de ha ott sem, akkor már trendszerű dolgokról lehet beszélni, nem eseti gondokról.

Ricciardo csapattársának, Max Verstappennek ugyan nem volt technikai gondja, de ő is elégedetlen volt a Renault-val, elsősorban a francia motor gyenge teljesítményével az egyenesekben, ahol nem tudták felvenni a versenyt a Mercedesszel és a Ferrarival.

A két Red Bull az 5-6. helyekről kezdi a Kínai Nagydíjat, de Ricciardónál komplett motorcserét kellett végrehajtani.