Verstappen verhetetlennek tűnik Kanadában

2018.06.08. 17:56

Erősen kezdte a kanadai hétvégét a Monacóban győztes Red Bull, ám most nem a két hete győztes Daniel Ricciardo, hanem csapattársa, Max Verstappen volt a leggyorsabb az első szabadedzésen, ám a holland csak minimális különbséggel, 88 ezredmásodperccel volt jobb Lewis Hamiltonnál.

A páros mögött nem sokkal volt lemaradva Daniel Ricciardo és Sebastian Vettel sem, ez inkább előbbinek jó hír azok után, hogy a monacói gondok után a csapat megoldást talált a hiba elhárítására, és így nem kell rajtbüntetéssel kezdenie a Kanadai Nagydíjat Ricciardónak. Az időeredményeket látva egyébként úgy tűnik, működnek a Renault Kanadába vitt fejlesztései, ahol a gyártó által ellátott mind a hat autó megkapta a friss alkatrészeket.

Az edzés nem volt kisebb incidensektől mentes, az első fél óra végén Nico Hülkenberg alatt állt meg a Renault, és mivel a német nem is tudott rendesen félreállni, rövid időre megszakították az edzést, hogy ki tudják menteni a kocsit a pályáról.

A hazai pályán versenyző Lance Stroll a Bajnokok falát (Wall of Champions) kapta el a Williamsszel az utolsó fél óra elején, majd az utolsó percekben jött még pár kisebb eset, Marcus Ericsson a 8-as kanyarban fordult szembe a forgalommal, Szergej Szirotkin a hatos kanyarban pördült ki, és csúszott kicsit háttal a falba, míg Brendon Hartley az első kanyarban csúszott le a pályáról.

Másodikra is Verstappen

A második szabadedzést is a holland húzta be, aki a sajtótájékoztatós kifakadása ellenére is talán kicsit magába nézett a szezon eleji incidensei után. Verstappen mögött viszont alakult kicsit a sorrend, Kimi Räikkönen úgy jött fel a második helyre, hogy a hétvégén a Ferrari neki nem, csak Sebastian Vettelnek vitt új motort Kanadába.

Vettel csak az ötödik lett, Ricciardo és Hamilton is megelőzte a németet, aki mellett még Valtteri Bottas fért be 1 másodpercen belülre Verstappenhez képest. Beszédes adat, hogy mindkét ezdést a top 3-ban zárta a két Red Bull, ha az időmérőn is tartják ezt a tempót, meglepetést okozhatnak. 

A második edzés legneccesebb mozzanata Carlos Sainzé volt, aki háttal kapta el a falat, és mivel eléggé megsérült a Renault, már nem is tudott visszatérni az edzésre. Stoffel Vandoorne kisebb koccanást produkált, ő egy jobb hátsó defekttel megúszta, hogy elkapta a falat.

A Kanadai Nagydíj első szabadedzésének végeredménye

A Kanadai Nagydíj második szabadedzésének végeredménye