Már meg is van Alonso utóda a McLarennél

2018.08.15. 10:32

Az ESPN kész tényként közli, hogy a McLaren még a héten bejelenti Fernando Alonso utódát a csapatnál. Az F1-től való visszavonulását kedden bejelentő kétszeres világbajnok spanyol helyére egy másik spanyol pilóta, a Renault-ülésből kieső Carlos Sainz érkezik majd az információik szerint.

A Renault a Red Bulltól kapta kölcsön Sainzot még akkor, amikor a Toro Rosso a Hondáért dobta a Renault-motorokat, a 2019-es szezonban viszont már nem lesz helye a francia gyári csapatban, miután Nico Hülkenberg mellé megszerezték Daniel Ricciardót a Red Bulltól.

Az valószínűsíthető volt, hogy nem Sainz megy majd Ricciardo helyére, ám a Red Bullnak papíron őszig joga van a spanyolra, bár ha nem tudja hova tenni – és az nem túl valószínű, hogy a Toro Rossóba szívesen beülne Sainz, hiszen az szintileg visszalépés lenne neki –, korábban is lemondhat a szerződéséről.

Ez egyben azt is jelenti, hogy szinte biztosan a Toro Rosso-pilóta Pierre Gasly lesz majd Max Verstappen csapattársa a Red Bullnál.

Hogy a McLarennél ki vezet majd Sianz mellett, egyelőre kérdéses, de árulkodó lehet, hogy az Alonso-bejelentés utáni percekben a McLaren-tehetség Lando Norris ezt tvítelte:

Ez alapján könnyen lehet, hogy ő váltja majd a meglehetősen alulteljesítő Stoffel Vandoorne-t a csapatnál.

A fenti forgatókönyv alapján így nézhet majd ki a 2019-es mezőny (vastaggal a biztos szerződéssel rendelkezők):

Csapat   Pilóta   Pilóta  
Ferrari   Sebastian Vettel   Kimi Räikkönen/Charles Leclerc  
Force India   Lance Stroll   Sergio Pérez  
Haas   Kevin Magnussen   (Romain Grosjean)  
McLaren   Carlos Sainz   Lando Norris  
Mercedes   Lewis Hamilton   Valtteri Bottas  
Red Bull   Max Verstappen   Pierre Gasly  
Renault   Nico Hülkenberg   Daniel Ricciardo  
Sauber   Charles Leclerc   Antonio Giovinazzi/Marcus Ericsson  
Toro Rosso   ??   ??  
Williams   (Esteban Ocon)   ??