Alonso? Talán a Toro Rosso hívta, mi biztos nem

2018.08.24. 17:59

Sikerült elég nagyra duzzadnia annak az ügynek, amit még a Red Bull-tanácsadó Helmut Marko nyitott meg pár napja tett nyilatkozatával, miszerint Fernando Alonso elég komoly feltételeket fogalmazott meg, amikor a Red Bull jó egy évtizede megkereste.

Alonso a dolog miatt bocsánatkérést követelt a Red Bull-vezetőktől, majd pár egyéb részletet is elárult, miszerint összesen hatszor keresték meg a Red Bulltól 2007 óta, 2007-ben, 2009-ben, 2011-ben, 2013-ban, majd idén kétszer, Monacóban, majd augusztusban.

Ezzel arra akart rámutatni, hogy ha valóban olyan problémás lenne vele dolgozni, mint azt a csapat most mondja, akkor valószínűleg nem keresték volna meg ennyiszer.

A spanyol kijelentésére gyorsan válaszolt az RBR-főnök Christian Horner, aki pénteken több csapatfőnökkel együtt tartott sajtótájékoztatót. Elmondta, hogy nem egészen tudja, mire gondol Alonso,

talán a Toro Rosso-csapatfőnök Franz Tost kereshette, a Red Bull ugyanis nem tett neki ajánlatot 2018-ban.

„Fernando Alonso nagyszerű pilóta, az egyik legjobb F1-versenyző, de nem illik a csapatunk profiljába. A Toro Rossónál a fiatalokba fektetünk, onnan jönnek a versenyzőink. Sajnálom, hogy elhagyja a Forma-1-et, ugyanakkor biztosan állíthatom, hogy a Red Bull nem adott neki szerződésajánlatot” – mondta Horner, aki csak annyit ismert el, hogy futólag beszéltek Alonso ügynökével, Flavio Briatoréval, konkrét ajánlat viszont nem fogalmazódott meg.