Vettel űridőt ment, fél másodperc a Mercedes lemaradása

GettyImages-1033530254
2018.09.15. 13:25

Sebastian Vettel nyerte meg a Szingapúri Nagydíj harmadik szabadedzését Kimi Räikkönen és a két Mercedes előtt szombaton. A Red Bullok lemaradása nagy, a középmezőnyből Romain Grosjeanra és a két Renault-ra érdemes figyelni.

Az első kettőhöz hasonlóan a harmadik szabadedzés is száraz körülmények között zajlott, nyugodtan körözhettek a pilóták. A Ferrari volt a legaktívabb, Vettel szinte azonnal pályára gurult: a második szabadedzésen az autóját falnak vágó német igyekezett pótolni a kimaradt köröket. 

Az olaszok csak a hiperlágy gumikon vezettek, sokáig közel azonos tempót diktált a két pilóta, majd féltávnál jött Vettel és megfutotta a hétvége abszolút leggyorsabb körét.

A német 1:38.054-es idejét senki sem tudta megközelíteni, Räikkönen is majdnem négy tizedet kapott tőle.

A Mercedes először a lágy gumikkal próbálkozott, de hamar felkerültek a hiperlágyak, azonban így sem volt meg a kellő tempó. Lewis Hamilton és Vallteri Bottas is a legjobb idejét futotta a hétvégén, mégis 5-6 tizedet kaptak Vetteltől.

A Red Bull csak az utolsó körökre vette elő a legpuhább keveréket, és bár az első edzés után úgy tűnt, beleszólhatnak a pole-ért és a győzelemért folyó versenybe, jelenleg még a Mercedes is erősebbnek tűnik.

Verstappen ráadásul a motorbeállításokkal sem volt megelégedve, akár még az edzésen hetedik leggyorsabb kört futó Romain Grosjean is veszélyes lehet a Red Bullra. A francia versenyző mindhárom edzésen top10-ben végzett a Haas Ferrarival, ő mindenképp bizakodva várhatja az időmérőt.

Az első két edzésen jól teljesítő Renault kicsit visszaesett, helyette a Force India és Fernando Alonso fért be a top10-be. Nagy csata lehet köztük a Q3-ban jutásért. A Sauber megint gyengén teljesített, a Q2 sem biztos a számukra, a Williams helyzete pedig teljesen reménytelen.

(Borítókép: Fotó: Lars Baron/Getty Images)