Verstappen-biztossá tettek egy kanyart Austinban

2018.10.18. 10:04

Új kerékvetőket helyezett el az FIA Austinban a 16. és a 17. kanyarnál. A szövetség így próbálja megelőzni, hogy megismétlődjön a tavalyi Verstappen-Räikkönen-incidens.

Max Verstappen zseniálisan versenyzett az Amerikai Nagydíjon 2017-ben. Egy motorcsere miatt 15 helyes rajtbüntetést kapott, de így is felküzdötte magát a 4. helyig, az utolsó körben pedig Kimi Räikkönent támadhatta a dobogóért. Sikerült is leelőznie a finnt, de a manőver közben négy kerékkel elhagyta a pályát, amiért 5 másodperces büntetést kapott.

A holland nem volt boldog az eset után, a büntetéssel pedig nagyon sokan nem értettek egyet. Az FIA kitart álláspontja mellett és elejét vette a hasonló eseteknek:

a két méter hosszú, egy méter széles és 50 milliméter magas kerékvetők ugyanis lehetetlenné teszik a verstappenéhez hasonló manővereket.

Továbbá az 1-es kanyar kijárata is új kerékvetőket kapott, nehogy valaki a pálya kiszélesítésével próbáljon meg előnyhöz jutni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?