Bottas: Bőgtem mint egy csecsemő

nintchdbpict000402422842
2018.12.24. 10:37

Csalódást keltő volt Valtteri Bottas 2018-as szezonja a Mercedesnél: azok után, hogy az előző szezonban háromszor is nyerni tudott, 2018-ban egyetlen futamgyőzelem sem jött össze neki, bár ez nem feltétlen a vezetésén múlott. Volt, hogy csapatutasítás miatt kellett előre engednie a csapattárs Lewis Hamiltont (az Orosz GP-n), míg az idény negyedik versenyén, Azerbajdzsánban defekt miatt kellett kiállnia az élről három körrel a vége előtt.

Az utóbbi esetről osztott meg részleteket a finn a Mercedes honlapján készített szezonértékelőben. Bottas elmondta, hogy a peches defekt után teljesen kiborult, és csecsemőként sírt az elvesztett futamgyőzelem miatt.

Azt a futamot, legalábbis a befejezést pályafutása legnagyobb csalódásaként írta le, már csak azért is, mert élete egyik legjobb versenyzésével vezetett nem sokkal a leintés előtt, és bár nem töltött sokat az élen, de nagyot küzdött, hogy oda kerüljön.

Emlékszem, egy pillanattal a defekt előtt nagyon magabiztos voltam, és azt hittem, a kezemben van az irányítás. Tudtam, hogy kell egy kis szerencse a győzelemhez, de aztán a célegyenesben áthajtottam egy törmelékdarabon, amit nem láttam, és egyből defektet kaptam, ott vége is volt a futamomnak

– emlékezett vissza a finn.

Bottas a hotelbe visszaérve tört össze, bár előtte nagyon sok támogatást kapott a csapattól. „Térdre estem és csecsemőként sírtam. Aztán összeszedtem magam, és elhatároztam, egy ilyen kudarc nem dönthet romba.”

via GPFans