Marko: A Honda egy rakéta, verjük a Mercit

rbh
2019.02.23. 07:45

Szokatlanul csendesen készül a Red Bull Racing az új idényre, az élmezőnyben nem találkozhattunk Max Verstappen nevével, de azt sem lehet mondani, hogy a csapat le lenne maradva. Nehéz hova tenni az új Red Bull-Hondát, ami biztos, hogy sokat köröztek, sokkal többet, mint a japán motorral eddig bárki, így a McLaren, illetve tavaly saját fiókcsapatuk, Toro Rosso.

Idén utóbbi is rendben van kilométerekben, sőt a kiscsapat még tesztnapot is nyert a héten, amikor Danyiil Kvjat volt a leggyorsabb Barcelonában. Kiugrott eredmény, valószínűleg nem volt sok benzin a kocsiban, gondolhatjuk, de pozitív lehet a hangulat, mert korábban nem is próbálkoztak ilyesmivel. Meg persze ki tudja, az STR-Honda lehet kifejezetten jó konstrukció is.

A hangulattal nincs baj a Red Bull-os istállóknál, Helmut Marko, az RBR tanácsadója állítja, soha ilyen jól nem álltak a szezonnak ebben a szakaszában.

Red Bull és Toro Rosso, mindketten jól szórakozunk. Azt mondanám, sosem készültünk ennyire jól a szezonra, ez mindkét csapatra igaz. Új időszak kezdődött, nem nézünk vissza, csak előre. Nagyon jó kapcsolat indult el. Aggódtunk a megbízhatóság miatt, de eddig ezzel semmi probléma. Új kultúrába csöppentünk, de jól illik az embereinkhez


- dicsérte a hondás kollégákat a csapatvezető a Skynak.

Marko biztos benne, hogy a Red Bull Racing idén is a top 3 csapat között van, elismeri, hogy a favoritok nem ők, de az sem fordul meg a fejében, hogy nagyon le lennének maradva.

Amit a pályán láttam, az alapján a Ferrari a leggyorsabb kocsi, ez biztos. A Red Bull és a Mercedes követi őket. Meglátjuk, mire megyünk Melbourne-ig. De optimisták vagyunk, hogy idén a saját erőnkből is képesek leszünk versenyeket nyerni, nem csak ha másoknak gondjaik vannak, vagy különleges pályákon, mint Monaco vagy Szingapúr.

Melbourne-ön természetesen az első futamot érti, de azt nehéz kitalálni, hogy sebességben hol is tarthat az istállója. Ha hiszünk Markónak, akkor már a Ferrari és a Mercedes között.

"Nem aggódunk a köridőink miatt. A Mercedes előtt vagyunk.

Teljes az elégedettség, a motor a kasztnival úgy dolgozik, ahogy számoltuk. A kocsi abszolút menetrendszerűen működik, a Honda-motor meg egy rakéta. Pierre Gasly azt mondta nekünk, a motor jobb mint tavaly. Max meg áradozik róla, sokkal több erőt érez benne" - árulta el az Auto Bildnek.

Gasly idén csatlakozott az RBR-hez, tavaly a Toro Rosso pilótája volt, így neki már van egy év tapasztalata a Hondával, ami nem is lesz haszontalan idén.

Hogy az eddig teljesen lesajnált motor rakéta lenne, az majd kiderül, de az első teszt bizonyos szakaszában Verstappen autója volt a leggyorsabb a célegyenes végén. Lehet, hogy a Honda négy évnyi próbálkozás után idén tényleg megérkezik a Forma-1-be.

Legalábbis hasonlókat jó 30 éve nem mondtak a japánok F1-motorjáról.