Vettel: A Merci beetetett mindenkit, külön ligában vannak

2019.03.15. 13:02

A 2019-es Ausztrál Nagydíj pénteki szabadedzésein kiderült, azoknak volt igazuk, akik úgy tippeltek, a Mercedes csak altatott a barcelonai teszteken, és élesben tervezett csak rákapcsolni. A címvédő csapat így is tett, a második szabadedzésen 8 tizedet vert a mezőnyre Lewis Hamilton és Valtteri Bottas, és bár az elmúlt évek kihívója, a ferraris Sebastian Vettel számított arra, hogy a Mercedes tartalékol, a pénteken látott különbség azért őt is meglepte.

Ez azért meglepetés volt. Nagyon gyorsnak tűnnek a pályán. Nem tudom, hogy csak mi szenvedtünk-e ma, vagy mások is, de úgy fest, hogy a Mercedes külön ligában van mindenki máshoz képest. Talán többek sem voltak formában, és akkor várható még egy kis változás, de nagyon erősnek tűnnek, sokkal erősebbnek, mint a hétvége előtt mondták magukról

– értékelt a német visszautalva arra, hogy a barcelonai tesztek után a Mercedes bizonygatta, valós a lemaradásuk a Ferrarihoz képest.

Az Autosportnak megszólaló Vettel egyébként nem tudta megmondani, miért hagyta őket állva a Mercedes a második edzésre, csak annyival kommentálta a lemaradást, hogy keresik az okát. Csapattársa, Charles Leclerc annyit tett hozzá, hogy egyelőre nincs okuk a pánikra, hiszen csak az időmérőn látszik majd élesben, mi is a valós sorrend a csapatok között.