F1: élen a Ferrari a csonka első nap végén

2019-04-26T132838Z 534356675 RC1517960560 RTRMADP 3 MOTOR-F1-AZE
2019.04.26. 16:41

Az első szabadedzés bizarr okból kvázi teljes egészében elmarad az Azerbajdzsáni GP-n pénteken, délutánra aztán lehegesztették a gondot okozó csatornafedeleket, és rendben lement a másfél órás program. Kivétel persze George Russellnek, akinek Williams-Mercedesét a csatornatető szinte kettészelte alulról, így ő kénytelen volt kihagyni a nap további részét.

Megszakítás most is volt, Lance Stroll a tréning elején falnak engedte a Racing Point-Mercedest, de a romot gyorsan elszállították egy - daru nélküli - platós teherautón.

A folytatásban a Ferrari gyorsan fölénybe került, Charles Leclerc majdnem végig vezette az időlistát mögötte csapattársával, Sebastian Vettellel. Sőt, a monacói egész használható előnyt, 3 tizedmásodpercet szedett össze, a harmadik leggyorsabb Lewis Hamiltont pedig bő hat tizeddel verte, ami hatalmas fórnak számít. A Mercedesek közé ékelődő Max Verstappen már majd' egy másodpercet kapott tőle, Valtteri Bottas pedig már többet is annál. 

A Red Bull tehát úgy tűnik, dobogóközelbe tud érni, de a nagyon gyorsnak tűnő Ferrarikat nehezen győzheti le, bár még a rajtig is hátra van egy teljes nap. Folytatás szombat délben a harmadik edzéssel, délután háromkor pedig jön az időmérő.

(Borítókép: Anton Vaganov / Reuters)