Az utolsó szektor kicsinálja a Ferrarit

2019.05.11. 09:02

Borús képet fest a Spanyol Nagydíj hétvégéje szempontjából a két, egyaránt Mercedes-győzelemmel véget ért szabadedzés, amiken a Ferrari a pálya első két szektorában ugyan még tartani tudta a rivális tempóját, a harmadik szektorban viszont nagyon visszaestek az olaszok. Ez már önmagában is aggodalomra adhat okot, úgy meg pláne, hogy a négy 2019-es futam alapján a Mercedesé volt az egyik legnagyobb előrelépés péntekről szombatra, ami alapján további lemaradásra számíthatnak a Ferrarinál.

Az olaszok egyedül a pálya első szektorában dominálnak, a hosszú célegyenesnek köszönhetően, itt Charles Leclerc 2 tizedet vert a Mercedesekre pénteken, a köridő szempontjából kritikus harmadik szektorra viszont nem maradt elég tapadásuk, csak ott 4 tizedet szedtek össze a hátrányukból. Ezt persze egy kiegyensúlyozottabb beállítással orvosolhatják, de lehet, hogy akkor pont az első szektorban vesztenek majd időt.

A Mercedes és a Ferrari harcában az lehet a kulcs, ki mennyit tud javulni péntekhez képest, ugyanis mindkét topcsapat 1 másodpercre volt a 2018-as tempójától, bőven van tehát még tartalék a Ferrarinál és a Mercedesnél is.

Szombaton délben jön a harmadik szabadedzés, majd az időmérő 3-kor kezdődik, addig kiderül, sikerült-e a Ferrarinak megoldania a problémát péntekről szombatra.

via RaceFans