Briatore véleménye talán felnyitja a Ferrari szemét

2019.05.14. 08:48

A volt Benetton- és Renault-főnök, csapatvezetőként többszörös világbajnok Flavio Briatore nem dolgozik már a Forma-1-ben, de természetesen követi azt, olaszként különösen a Ferrarit, illetve annak idei vergődését.

Az istálló szezonkezdete pocsék, illetve immár első negyedéve, a Mercedes öt futamon öt kettős győzelmet szerzett, a Ferrarinak három harmadik hely jött össze. Vasárnap Barcelonában a 4-5. pozíció.

Briatore az Instagramján kommentálta a történteket, felhívta rá a figyelmet, a barcelonai pályán zajlanak a téli tesztek, mindenki ezt ismeri legjobban, itt jön az autók közötti valós különbség - ami nem hízelgő a Ferrarira nézve.

A Ferrari a Honda-motoros Red Bull-lal versenyez, a Mercedes másik bolygón van. Ez a pálya felfedi az igazságot, ha itt kudarcot vallasz, elfelejtheted a világbajnokságot. Futamot nyerni is nehéz lesz, bár az interjúkból mindig az jön le, hogy minden rendben megy

- írta Briatore.

Valóban, Mattia Binotto, az új Ferrari-csapatfőnök nem csinált drámát az újab dobogó nélküli versenyükből - előtte a nyitófutamon nem kerültek az első háromba se -, arról beszélt, szépen dolgozniuk kell tovább.