Hamilton: Már akkor nyugodt voltam, amikor hallottam, mivel készült a Ferrari

2019.06.23. 09:54

Pénteken tárgyalták a Kanadai Nagydíj versenybíró a Ferrari felülvizsgálati kérelmét Sebastian Vettel Kanadában kapott 5 másodperces büntetése ügyében. A német a stewardok szerint veszélyesen tért vissza a pályára egy hiba után Lewis Hamilton elé, ezért 5 másodperces büntetést kapott, amivel bukta a futamgyőzelmet.

Az ügyben fellebbezésnek nem volt helye, a Ferrari viszont kérhette az eset felülvizsgálatát, amennyiben döntően új bizonyítékokkal tud előállni. Az olasz csapat úgy érezte, hogy közel két hét alatt került ilyen a birtokukba, ezeket prezentálták pénteken,a Francia Nagydíj második szabadedzése előtt a versenybíróknak, akik végül úgy találták, semmiféle releváns bizonyítékot nem láttak a Ferraritól, így nem engedték tovább az ügyet a Nemzetközi Automobil Szövetséghez.

A Ferrari hét bizonyítéka között volt egy jelenet is, amin korábbi Forma-1-es pilóta, a Sky Sports jelenlegi szakértője, Karun Chandhok mondja el saját véleményét, miszerint Vettel nem szabálytalankodott.

A helyzet abszurditását tökéletesen adja vissza Lewis Hamilton reakciója, aki a fejlemény kapcsán csak ennyit mondott az újságíróknak:

Amikor megérkeztem [pénteken], hallottam, hogy Karun Chandhok videója az egyik új bizonyíték... Akkor teljesen megnyugodtam.

Hamilton egyébként az időmérő megnyerése után még nyugodtabb volt, szombaton kiugrott a szurkolói zónába, magához ragadta a mikrofont, és 20 percig meglepő nyíltsággal válaszolt mindenféle kérdésre, láthatóan élvezte az egészet.

A fenti bizonyítékot végül újnak, de nem relevánsnak találták a versenybírók, hasonlóképp döntöttek egy másik esetében, ötöt pedig nem tekintettek új bizonyítéknak.

A kanadai végeredmény megerősítésével Lewis Hamilton előnye hét futam után 29 pont a csapattárs Valtteri Bottas előtt, a legjobb ferraris Vettelt 62 ponttal előzi. A következő futam, a Francia Nagydíj vasárnap 15.10-kor rajtol.