Hamilton olyan rosszul volt, hogy a Mercedes már riasztotta a tesztpilótát

2019.07.27. 17:21

A két Ferrari technikai hibája is kellett ahhoz, hogy Lewis Hamilton szerezze meg a 2019-es Német Nagydíj pole pozícióját, de a szombati időmérő után nem sokkal kiderült, hogy az ötszörös világbajnok angol pilóta sem volt tökéletes állapotban:

olyan erős torokfájással küzdött szombaton, hogy a Mercedes a legrosszabbra készülve riasztotta a tartalék és tesztpilóta Esteban Ocont, hogy ha úgy adódik, vegye át Hamilton helyét a csapatban.

„Nem voltam valami jól reggel, fájt a torkom, úgyhogy a biztonság kedvéért úgy készültünk a csapatnál, hogy lehet, nem tudok majd autóba ülni. Az edzést még megcsináltam, de közben ott volt a lehetőség arra is, hogy más üljön az autóba, ami persze csak a legrosszabb forgatókönyv volt. Végül megoldottuk, méghozzá jól” – mesélt egészségügyi állapotáról Hamilton a Motorsport.com-nak.

A pole megszerzése után Hamilton azt mondta a rádióban, hogy nem tudja, hogyan csinálták meg, ezzel utalhatott egyrészt saját betegségére, másrészt arra, hogy az időmérő előtt még igencsak a Ferrarinak állt a zászló a három szabadedzés eredménye alapján.

Hamilton beszélt a vasárnapi esélyekről is, kiemelve, hogy az időjárás jelentheti a legnagyobb veszélyt, de anélkül is nehéz dolguk lesz a futamon.