Mick Schumacher sem akarta elhinni, hogy apja világbajnok kocsijával mehetett

2019.07.27. 15:07

Szombaton, a Német Nagydíj harmadik szabadedzése és időmérője között rövid bemutató részese volt a hockenheimi pályán Mick Schumacher, aki apja 2004-es világbajnoki Ferrarijával mehetett egy kört a német pályán.

A 20 éves F2-pilóta azt mondta, hogy igazi kínzás volt a bejelentés óta arra várnia, hogy az F2004-es Ferrariba ülhessen. Sőt, még a boxutca kijáratánál is ezt érezte, arra várva, hogy kihajthasson a pályára, és csak azt figyelte, mikor vált zöldre a lámpa, hogy indulhasson.

"A boxutcából kihajtás és az oda visszakanyarodás között végig vigyorogtam, le sem lehetett törölni az arcomról a mosolyt. Még akkor is ezt volt, amikor megálltam, hihetetlen érzés volt" – árulta el a kocsiból kiszálva Mick Schumacher. A helyzet különlegességét csak növelte, hogy apja, a hétszeres világbajnok eredeti versenyülését használta, ami tökéletesen illett alá. A boxutcába visszaérve egyébként úgy rázta a fejét a Ferrariban, mintha maga sem akarná elhinni, hogy megtörtént a kör.

A rövid kör arra is jó volt, hogy kicsit tanuljon a Forma-1 technológiájáról, hiszen most egy V10-es autót vezetett, amit jó hangosnak talált, alig hallotta tőle a lelátón lelkendező embereket.