Hamilton lábadozásból érkezik a Hungaroringre

2019.08.01. 11:19

Csütörtökön a nem hivatalos médianappal elindul az idei Forma-1-es Magyar Nagydíj, de a világbajnok valószínűleg a megszokottnál kevesebbet fog feltűnni a pályán.

A paddockban (ahol a csapatok tartózkodnak) azt beszélik, hogy a lehető legkevesebb időt akar majd az autóján kívül tölteni a hétvégén, Hockenheimben ugyanis betegen versenyzett. Hamilton a futam alatt sem érezte tökéletesen magát, majd a hetet gyógyulással töltötte otthonában, ezért a csapata, a Mercedes úgy döntött, hogy minimalizálja a hétvégi megjelenéseit, illetve médiaszereplését, hogy maximálisan a versenyzésre tudjon figyelni, és nyugodtan készülhessen a futamra - tudtuk meg egy istállóhoz közeli forrásból a Hungaroringen.

Az ötszörös bajnoknak csütörtökön és szombaton is lett volna egy-egy PR-feladata, de ezeken sem fog részt venni.

A brit versenyzőnek, ahogy a Mercedesnek is, pocsék versenye volt egy hete, Hockenheimben kizárások után sikerült két pontot, egy 9. helyet összekaparnia, míg csapattársa, Valtteri Bottas kicsúszott, a falnak ütközött pár körrel a vége előtt, így nem ért célba.

Abszurd, de a finn bukása miatt Hamilton papíron pozitívan zárt, két ponttal növelte előnyét a pontversenyben, 41 ponttal vezeti a vb-t Bottas előtt.