Verstappen: Az elejétől kezdve harcolni akarunk a vb-címért

2019.12.08. 10:57

Feladta a leckét a Red Bullnak a Nemzetközi Automobil Szövetség párizsi díjátadóján Max Verstappen, a holland versenyző ugyanis arról beszélt, hogy a csapat vb-címről szőtt álmai és a saját jövője is attól függ, hogy képesek lesznek-e erősen kezdeni a 2020-as szezont – írja a motorsport.com.

Verstappen a gálán arról beszélt, hogy pontosan tudja, hogy a korábbi idényekben sokszor csak üldözte a riválisait, ezen pedig mindenképpen változtatni kell majd. Mint mondta, az idei szezon elején nem igazán tudtak harcolni a győzelmekért, a dobogós helyezések megszerzése is elég nehéz volt, szóval igazából csak az lehetett a cél, hogy annyira konzisztensek legyenek, amennyire csak lehetséges.

Remélhetőleg a következő szezonban már a legelejétől kezdve versenyképesebbek leszünk. Harcolni akarunk a vb-címért, szóval minden energiánkat erre fordítjuk. Nem lesz könnyű, de ez a cél, és mindent meg fogunk tenni, hogy összejöjjön.

– mondta a holland versenyző, aki a csapatfőnök Christian Horner szavaira reagálva azt is kiemelte, hogy természetes, hogy ez volt az eddigi legjobb éve, az eddig megszerzett tapasztalatok ugyanis rengeteget segítenek az embernek.

A következő szezon azért különösen fontos mind a Red Bullnak, mind Verstappennek, mert a holland szerződése jövő év végén lejár, a Mercedes pedig minden bizonnyal szívesen vinné őt, ha Lewis Hamilton úgy dönt, hogy 2021-től a Ferrarinál folytatja. Verstappen éppen emiatt tartja kulcsfontosságúnak a szezonkezdést, ezen felül azonban egyelőre nem akar a jövőjével foglalkozni. Mint mondta, hisz abban, hogy a Red Bullal is képes lesz világbajnokságot nyerni, mindent meg is fog tenni ezért, aztán majd meglátja, hogyan alakulnak a dolgok.