Idén nem lesz Forma-1-es futam az extrém holland pályán

2020.05.28. 10:35

Hivatalosan is megerősítették, hogy a koronavírus-járvány miatt az idén nem rendezik meg a Forma-1-es Holland Nagydíjat az átalakított zandvoorti versenypályán, írja a Motorsport.com

A nemrég átépített pályán így leghamarabb csak 2021-től rendezhetnek versenyeket. Bár Európa több országában is már enyhítettek a járvány miatt bevezetett korlátozásokon, Hollandiában továbbra is érvényben vannak a rendezvényekre vonatkozó szigorú korlátozások. Emiatt a verseny szervező úgy döntöttek, hogy nézők nélkül nem akarják megrendezni a futamot, amelyet eredetileg május 3-án rendeztek volna.

Így az idei Forma-1-szezonból már biztosan kikerül az egyik legérdekesebbnek ígérkező új pályája, így a pilóták még nem próbálhatják ki élesben az Európában extrém meredekségűnek számító döntött kanyart sem.

A Holland Nagydíj szervező közleményükben azt írják, hogy a Forma-1 vezetőivel konzultálva jutottak erre a döntésre. A 2021-es versenynaptár pontos időpontját az idei szezon után hozzák majd nyilvánosságra, akkor fog kiderülni, hogy mikor rendezhetik meg a Holland Nagydíjat, amely így 36 év után térhet vissza a Forma-1-be. Az idei versenyre eladott jegyek jövőre is érvényesek maradnak.