Ricciardo csúnyán megtörte a Renault-t a Stájer GP 2. edzésén

2020.07.10. 16:37

A Stájer Nagydíj második szabadedzésén tovább remekel a Racing Point, a csapat két pilótája, Sergio Pérez és Lance Stroll a 3-4. helyeket szerezték meg Max Verstappen és Valtteri Bottas mögött, vagyis Péreznek nem sikerült a második gyakorláson is nyernie, de ennek ellenére bizakodhatnak a vasárnapi futam előtt. Pérez. Bár nem nyerte meg a második edzést, pár ezredmásodpercre maradt csak el a múlt szombati időmérőn futott legjobb idejétől, tehát már pénteken megvan a szombati sebessége.

Némi meglepetésre Lewis Hamilton csak a hatodik lett, a világbajnokot még Carlos Sainz is megelőzte a McLarennel, de a Ferrarinak sem sikerült túlzottan a pénteki nap – a második edzésen Charles Leclerc a 9.,

Sebastian Vettel a 16. helyen zárt, utóbbi majdnem két másodpercet kapott a leggyorsabb Verstappentől, és még George Russell is megelőzte az elmúlt években a mezőny legrosszabb kocsijának számító Williamsszel.

Az edzés első harmadában hosszú percekig megállásra kényszerültek a pilóták, amikor Daniel Ricciardo komolyabb balesetet szenvedett. A Renault ausztrál pilótája a 9-es kanyar elején vesztette el irányítását az autója fölött, majd háttal a gumifalba csapódott, komoly kárt téve a kocsiban. Ricciardo láthatóan nehezen szállt ki az autóból, még akkor is sántított, amikor az orvosi vizsgálóhoz értek vele – később viszont vezetésre alkalmasnak nyilvánították, csak autó nem volt, amibe visszaülhetett volna.

Volt egy nagyobb megcsúszása Alex Albonnak is, aki kigyorsítás közben vesztette el a Red Bull hátulját, de ütközés nélkül megúszta, még a sóderágyban megfogta a kocsit, igaz, az nem maradt 100%-os állapotban.

Az első szabadedzés után büntették a McLaren pilótáját, Lando Norrist, aki sárga zászlós jelzés mellett előzött. Emiatt az időmérős eredményéhez képest 3 rajthellyel hátrábbról kezdi majd a vasárnapi futamot.

Fontos a sorrend

A szokással ellentétben a második edzésen a versenytempó szimulálása mellett viszonylag sokat töltöttek lágy gumin, a legjobb köridőt hajtva a pilóták a pályán. Ennek oka, hogy az időjárás-előrejelzés szerint szombaton nagy eső várható a spielbergi pályán, és ha sem szombaton, sem vasárnap délelőtt nem tudják megtartani az időmérőt, akkor a második szabadedzés eredménye határozhatja meg a rajtsorrendet.