Hamilton „letakarította az őrült” Verstappent

f1
2021.12.06. 09:46
A nemzetközi sajtó őrült, kaotikus versenyről ír az első Formula–1-es Szaúdi Nagydíj másnapján, s kiemeli: 1974 óta először fordul majd elő, hogy az utolsó futamon – vasárnap, Abu-Dzabiban – a két bajnokaspiráns azonos pontszámmal áll rajthoz.

A szaúdi versenyt a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte, s ezzel nemcsak megakadályozta a Red Bullt vezető holland Max Verstappen vb-győzelmét, hanem holtversenyben az élre került riválisával. A vasárnapi vb-finálét a generációk csatájának nevezte el a sajtó.

Nagy-Britannia

The Times:

Egy kaotikus verseny után Hamilton »letakarította« az »őrült« Verstappent. 1974 óta először fordul elő, hogy az utolsó futamon – vasárnap, Abu-Dzabiban – a két bajnokaspiráns azonos pontszámmal áll rajthoz.

Olaszország

Gazzetta dello Sport:

Óriási izgalmak a Szaúdi Nagydíj után, amelyen Lewis Hamilton győzött Max Verstappen előtt. Ütközések, sértegetések a csapatrádióban, összetűzések és a futam végén egy karambol – ezek nem hiányoztak. A tét a 2021-es világbajnokság, a főszereplők pedig nyomás alatt.

Spanyolország

Marca:

Hamilton túlélte a »verekedést« Verstappennel, nyert, és ezzel holtversenyben az élen áll riválisával a szezonzáró előtt. Max a helytelen fékezési manőverével megérdemelte volna a fekete zászlót, de végül megúszta időbüntetéssel.

Ausztria

Kronen-Zeitung:

Hamilton nyerte a teljesen őrült versenyt – tökéletes a drámai világbajnoki befejezés.

Svájc

Blick:

Erről a dzsiddai futamról még sokat fognak beszélni. Max Verstappen szénája nem áll túl jól.

(MTI)

Ön szerint Lewis Hamilton vagy Max Verstappen lesz az F1 2021-es világbajnoka?

(Borítókép: Max Verstappen a fékezése után ütközik Lewis Hamiltonnal – Lars Baron/Getty Images)