Távozott posztjáról a Formula 1-es istálló csapatfőnöke

GettyImages-1183416837
2022.01.05. 13:44
Távozott az Aston Martin Forma-1-es istálló elnök-vezérigazgatói és csapatfőnöki posztjáról Otmar Szafnauer – írja az MTI.

A silverstone-i bázisú alakulat szerdán közleményben jelentette be az 57 éves szakember távozását, annak okát ugyanakkor nem közölte. Az előző szezonban Szafnauert a rivális Alpine istállóval hozták hírbe, de a román-amerikai mérnök akkor tagadta, hogy „átigazolna” az ellenfélhez.

Szafnauer 2009 óta dolgozott az Aston Martinnál, amely akkor még Force India néven szerepelt az F1-ben. A szemlaki születésű szakember korábban az Egyesült Államokban a Ford versenycsapatainál tevékenykedett.

Az Aston Martin a szerdai közleményében azt írta, hogy amíg megtalálják Szafnauer utódját, addig „a vezetőségen belülről” helyettesítik őt. Hozzátették, jelenleg arra koncentrálnak, hogy a lehető leginkább versenyképes autót tudják biztosítani versenyzőiknek az idei szezonra.

Az Aston Martin tavaly hetedik lett a konstruktőrök világbajnoki pontversenyében, négyszeres vb-győztes német pilótája, Sebastian Vettel a 12., a tulajdonos Lawrence Stroll fia, Lance pedig a 13. lett a versenyzők között.

(Borítókép: Getty Images)