Fernando Alonso elhagyja az Alpine-t, csapatot vált a Formula–1-ben

GettyImages-1242175376
2022.08.01. 10:33
2023-tól az Aston Martin csapatában folytatja pályafutását a kétszeres Formula–1-es világbajnok Fernando Alonso. A spanyol versenyző a visszavonuló Sebastian Vettel helyét veszi át a következő szezontól.

Az Aston Martin hivatalos közösségi felületein jelentette be közvetlenül a Magyar Nagydíj végeztével, hogy a következő szezontól a csapat versenyzője lesz Fernando Alonso. A spanyol versenyző 2021 óta az Alpine színeiben versenyez a Formula–1-ben. 

A 2005 és 2006-ban világbajnoki címet nyerő Alonso a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel helyét veszi át az Aston Martinnál, miután a német versenyző a múlt héten jelentette be, hogy a szezon végeztével befejezi pályafutását.

Az Aston Martin jelenleg az egyik legizgalmasabb csapat a Formula–1-ben. Kiválóan ismerem Lawrence Strollt, a csapat tulajdonosát, és másik versenyzőjüket, Lance-t is, így tudom, hogy megvan bennük az ambíció és a szenvedély, hogy a jövőben sikeresek legyenek. Egyik csapat sem mutat jelenleg nagyobb potenciált a jövőbeli sikerre, mint az Aston Martin

– nyilatkozta a 41 éves versenyző új csapatáról.

Fernando Alonso korábban a Renault, a McLaren és a Ferrari színeiben is versenyzett, pályafutása első győzelmét a 2003-as Magyar Nagydíjon aratta. A jelenlegi világbajnoki pontversenyben a tizedik helyen áll, 41 ponttal.

A hivatalos tájékoztatás szerint többéves megállapodás született a felek között.

(Borítókép: Getty Images)