Miklós
-7 °C
2 °C

Sok hűhó semmiért

2000.04.07. 00:24
Kapcsolódó cikkek (2)
Hét órán keresztül ülésezett az MLSZ-elnöksége - érdemi változtatás nélkül. Bicskei Bertalan ugyanis szövetségi kapitány maradhat. A miértre azonban nagyon kevesen tudják a választ.

Töretlen a bizalom
Valószínűleg pontosan tizenhárman. Annyian szavaztak ,,igennel" a nagy kérdésre: töretlen-e a bizalom a kapitány iránt? Az egy bátor ellenszavazat természetesen kevésnek bizonyult a váltáshoz. (Bozóky Imre nem árulta el, ki is volt a ,,renitens", információink szerint azonban Szilvási József voksolt nemmel.)

Dr. Bozóky Imre elmondta, a kapitánynak a jövőben szorosabb kapcsolatot kell tartania a szakmával, az élvonalbeli edzőkkel és az edzőképző központtal is. Sőt mi több, a következő elnökségi ülésre megfogalmazódik egy szakmai célkitűzés, amely utat mutathat - nem a szegény legénynek, hanem Bicskei Bertalannak.

A csere gondolata azonban az utóbbi válogatott meccsek után mindig szóba került. Az elnök szerint ez pusztán a sajtó kitalációja, hiszen a médiában jelennek meg ezek a pletykák. (Máshol nem igen lenne ez lehetséges...) A kérdésre - mely szerint reálisnak tartja-e ezeket a kritikákat - Bozóky Imre nem adott egyértelmű választ. Ahogy fogalmazott, nem tiszte bírálni a sajtó képviselőit, ezért nem is teszi.

De amint azt a 13: 1-es szavazati arány bizonyítja, a döntéshozók nem értenek egyet a bírálatokkal. Tehát - ha ezt konkrétan nem is mondta - Bozóky a sajtót is hibásnak tartja abban, hogy Bicskei nem tud nyugodtan dolgozni. Sok újságíró (és a közvélemény nagy része) azonban Bozókyt - és az elnökséget - okolja, hogy Bicskei egyáltalán dolgozhat. Ördögi kör. Csak Bicskei nem okol senkit - ő csupán kiküld a pályára egy csatár nélküli válogatottat, képtelen győzelemre vezetni a nemzeti tizenegyet vagy esetleg egy reményt keltő csapatot összehozni. De azért marad.

További ,,jó" hír még, hogy mesteredzőnek terjesztik fel Egervári Sándort, a Dunaferr edzőjét és hogy hamarosan beindul az a tanfolyam, ahol UEFA A-licencet lehet szerezni. Most már hivatalosan. (A korábbi Mezey György vezette tanfolyam - mint utólag kiderült - nem volt regisztrálva az Európai Szövetségnél, így ők nem is ismerik azt el)

Gellei Imre szövetségi edző beszámolójában elmondta, várja az olimpiai-válogatottba a jelenleg sérült Fehér Miklóst és, újra Bozóky Imrét idézve: a Schalke másik magyarját.

Egyébként Szollár Krisztiánnak hívják. Az ,,egyik" pedig Hajnal Tamás. Nyissunk az utánpótlás felé!

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.