Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Újpest-győzelem a kuparangadón

2000.10.25. 21:22
Hatalmas várakozás előzte meg az Újpest-Fradi kuparangadót. A mérkőzésre már hetekkel ezelőtt elkezdtek készülni a játékosok és a szurkolók egyaránt. Szerencsére nagyobb balhé ezúttal nem volt, de magas színvonalú mérkőzést sem láthattunk.
Pedig a mérkőzés - a semleges szurkolók szempontjából - jobban nem is kezdődhetett volna. Alig néhány másodperce tartott ugyanis az összecsapás, amikor Orsecsuk jobboldali beadását követően Herczeg fejelt a Fradi kapujába. A hazaiak a vezető gólt követően továbbra is veszélyesek voltak, újabb találat azonban nem született. Negyedóra elteltével például Kunzo került gyorsan kétszer egymás után helyzetbe, ám mindkétszer mellé lőtte a játékszert.

A vendégszurkolók tábora
A félidő második felére mezőnyfölénybe került a Ferencváros. Többször szabadrúgáshoz jutottak, ám ezek segítségével sem sikerül komolyabb helyzetet kialakítani a hazaiak kapuja előtt. Az első játékrész végére teljesen leült a mérkőzés, nem lehetett észrevenni, hogy a két ősi rivális kupatalálkozója folyik a pályán.

A szünet nagyon jókor jött, s második 45 percben némileg feljavult a játék képe. Az Újpest ismét hatalmas lendülettel kezdett támadni, de egymás után maradtak ki a helyzetek. Az 56. percben Orescsuk kapott egy nagyon jó labdát, ám az Újpest idegenlégiósa ajtó-ablak helyzetben az égbe lőtte a labdát...

Lila gólmámor
A Ferencváros mindent egy lapra feltéve rohamozott, megpróbált egyenlíteni, ám vagy a támadók hibáztak, vagy Bíró védett bravúrosan. Bő egy óra elteltével sajnálatos dolog történt: egy Ferencváros-akció után Tóth Mihály ütközött az újpesti hálóőrrel, majd lent maradt a füvön. A játékost azonnal lecserélték, s kórházba kellett szállítani.

Az idő múlásával érzékelhetően egyre nagyobb lett a feszültség a pályán. A 68. percben egy vitatott ítélet után Dragóner és Tokody kezdtek el lökdösődni, majd több játékos is bekapcsolódott a csetepatéba. Szerencsére Hanacsek játékvezetőnek sikerült az indulatokat lehűtenie. Az eset következménye egy-egy sárga lett mindkét oldalon.

A fradi pirotechnikusainak előadása
A mérkőzés 83. percben a sorozatos hazai kontrák góllá értek. Dvéri ugratta ki ügyesen Herczeget, aki lépett kettőt a labdával, majd a hosszú sarokba passzolt, bebiztosítva ezzel Újpest továbbjutását. A mérkőzés egészét tekintve mindenképpen megérdemelt a hazai csapat győzelme. Győzelmét mégis elsősorban a jobb helyzetkihasználásának köszönheti.

Az Újpesten kívül az alábbi csapatok jutottak be az Arany Ászok Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé: Balassagyarmat, Siófok, Tápiószentmárton, Szolnoki MÁV, BKV Előre, MTK Hungária, BVSC, Debrecen, Videoton, Vasas DH, Dunaferr, Zalahús-ZTE FC, Nyírség-Spartacus, Lombard, Haladás. A következő fordulót december másodikán játsszák.

Újpest FC-Ferencvárosi TC 2-0 (1-0)
Megyeri út, 6000 néző. Vezette: Hanacsek (Kispál, Jenei).
Újpest: Bíró - Medgyesi, Tamási, Szélesi - Tokody (Pest K., 90.), Urbán, Dvéri, Kunzo, Löw - Herczeg, Orescsuk (Deme, 89.).
Ferencváros: Németh G - Dragóner - Cheregi, Balog - Földvári (Rob, 87.), Csiszár, Lipcsei, Vén, Nagy N. (Kardos, 80.)- Horváth P., Tóth M. (Gera, 67.).
Gólszerző: Herczeg (1., 83.).
Sárga lap: Tokody (68.), illetve Dragóner (57.), Lipcsei (68.), Gera (73.)

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!