Ágnes
-11 °C
-4 °C

Sorsoltak a Magyar Kupában

2000.11.06. 13:53
A Népstadion Iharos termében elkészítették a labdarúgó Magyar Kupa nyolcad döntőjének párosítását. A forduló rangadóján a bajnoki alapszakasz A - csoportjában győztes Lombard, a mögötte második helyezett Dunaferrt fogadja. A többi NB I- es csapat elkerülte egymást.
A Népstadion Iharos termében a mai hétfőn, több csapat érdekeltjei gyűltek össze, mint egy hete, mikor a tizenkét csapatos bajnoki rájátszás sorsolását bonyolították le. Ma tartották ugyanis a Magyar Kupa nyolcad döntőinek sorsolását. A tizenhat csapatból mégis csak nyolc volt az, amelyik múlt héten is itt lehetett, mert a legmagasabb osztályból, csak nyolc együttnes kvalifikálta magát.

A legjobb 16 mezőnye:
NB I - es: Debrecen, Dunaferr, Lombard, MTK, Újpest, Vasas, Videoton, Zalaegerszeg
NB I B - s: BKV Előre, BVSC, Haladás, Nyíregyháza, Siófok, Szolnok,
NB II - es: Balasagyarmat
NB III - as: Tápiószentmárton

Legelőször is azt tisztázták a jelenlevőkkel, hogy mind a tizenhat csapat, már nyert a főtámogató Dreher jóvoltából 500 000 forintot. Igaz ezt a pénzösszeget, csak a kupaküzdelmek után vehetik fel az érdekeltek. Akik viszont bejutnak a legjobb nyolc közé, már 750 000 forint nyereséget könyvelhetnek el. A Dreher a jótékonykodásért cserébe, mindössze mérkőzésenként 50 - 100 darab jegyre tart igényt.

A Népstadion Iharos termében gyűltek össze az érdekeltek
A sorsolás megkezdése előtt még közölték, hogy a két osztállyal alacsonyabban szereplő csapat, automatikusan pályaválasztó. Ha nincs meg ez az osztálykülönbség, akkor attól függ a hazai pálya előnye, hogy ki, hol játszott az előző fordulóban. Ezt a jelenlévők tudomásul vették, majd kezdődött az esemény érdemi része. A sorsolás lebonyolítása roppant egyszerűen zajlott, mert akinek a csapatát kihúzták az üveggömbből, utána ő húzhatott. A párosítás rangadója mindenki véleménye szerint, a Dunaferr tatabányai vendégszereplése lesz. Míg a Balasagyarmat és a BKV előljárói örültek, hogy elkerülték a nagyokat, és így egymás ellen küzdhetnek.

A sikeres sorsolás után közölték, hogy a mérkőzések egységes kezdési időpontja: 12 óra 30 perc. Csak még azt nem tudták megmondani, hogy idén, vagy már csak jövőre...

A legjobb 16 párosítása:
Tápiószentmárton - Debrecen
Szolnoki MÁV - Zalaegerszeg
Lombard - Dunaferr
Balasagyarmat - BKV Előre
Haladás - Vasas
Videoton - Nyíregyháza
Siófok - Újpest
MTK - BVSC

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!