Judit
3 °C
6 °C

Erre készültek?

2000.11.10. 13:17
Mi a különbség az MTK és a Juventus között? Csak annyi, hogy a magyar csapat egy nappal tovább szerepelt a nemzetközi kupában. Meg talán az, hogy a Juve a hétvégén bajnokit játszott, az MTK halasztott. Az olaszok szombaton már rangadót játszanak a Lazióval, míg a Pölöskei tanítványok a soproni oroszlánbarlangba látogatnak vasárnap.
Van két csapat. Mindkettő profi. Állítólag. A mai európai kupasorsoláson már egyikőjük sem érdekelt. Az egyik a Bajnokok Ligájából, a másik az UEFA Kupából esett ki. Az egyiket úgy hívják, hogy Juventus, a másikat pedig MTK Hungária.

A Juventus:

Az elmúlt hétvégén (vasárnap!), olasz bajnoki mérkőzést játszott, melyet 2-0 arányban megnyert. Majd utazott több mint ezer kilométert Torino és Athén között, hogy lejátssza a Bajnokok Ligája mérkőzését a legjobb 16 közé kerülésért. Két legjobb játékosa -Zidane és Davids- eltiltás miatt nem léphetett pályára. Csak abban az esetben juthatnak tovább, ha nyernek.
Az ellenfél a görög Panathinaikosz, akit közel 70 000 néző bíztat. A hazaiakon is csak a győzelem segít, csak azzal léphetnek tovább a következő körbe. Az olaszok erőlködnek az elején, gólt kapnak, majd a félidő közepén egyenlítenek. A második félidő elején kiállítják a kapusukat, és az eredmény szempontjából is hátrányba kerülnek. Rosszul játszanak, de végig küzdenek, erőlködnek.
A végén simán kikapnak, és kiesnek. Rajtuk röhög Európa. De őket nem érdekli, mert a hétvégén (szombaton!), rangadót játszanak a bajnoki cím védője, a Lazio ellen.

Az MTK:

Amikor a rájátszás sorsolása volt, az új sportcsatorna szerette volna, ha hétfőn játszik az elmúlt bajnokság két éllovasa, a Dunaferr és az MTK. A fővárosiak otthon játszottak volna. De a csapat ügyvezetője akkor azt mondta, legfeljebb szombaton hajlandóak mérkőzni, különben elhalasztják a mérkőzést. Ugyanis fel kell készülniük, a Nantes elleni UEFA Kupa mérkőzésre, amelyet hazai pályán, a Hungária körúton bonyolítanak le. Mint köztudott, a nagy derbi elmaradt.
A kupameccsre tehát közel két hétig készülhettek a kék-fehérek. A nagy napon, a legjobb összeállításban léphettek pályára, a közel 3000 ember előtt. Ha az MTK egy góllal nyer, az továbbjutást ér. Ezek után a 90 perc alatt, egy(!) lövés sem ment a franciák kapujára. Valamire való helyzet nélkül ért véget az egyébként nagyon gyenge színvonalú mérkőzés. Sőt! A franciák a vége előtt, bebiztosították a továbbjutásukat.
Az MTK-n senki nem röhög. Csak sajnáljuk őket. Na nem a kiesés miatt, hanem mert vasárnap(!) Sopronban kell helyt állniuk bajnokin.

Vajon lesz elég idejük felkészülni?

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.