Gyöngyi
2 °C
13 °C

Macedónia-Magyarország 0-1 (félidőben félbeszakadt)

2000.11.15. 18:21
A magyar labdarúgó-válogatott az év utolsó mérkőzését játszotta Macedónia válogatottjával, Szkopjében. A tét nélküli összecsapáson jól kezdett csapatunk, az újonc Kabát Péter beadását Fehér Miklós fejelte a hálóba. A sűrű köd miatt gyakorlatilag nem lehetett látni semmit a mérkőzésből. A másik újoncunk, Vasile Miriuta sajnálatos sérülést szenvedett, helyére Fehér Csaba állt be. A második játékrészben félbeszakadt a mérkőzés a nagy köd miatt.
Hasonló körülmények fogadták a magyar labdarúgó-válogatottat Macedóniában, mint a legutóbbi világbajnoki selejtezőn Litvániában: nagy hideg, és kongó stadion, amelyhez még jelentős köd is társult. Az évadzáró meccsre mindössze két- háromezer néző váltott jegyet. A mieink az előzetesen megadott összeállításban, a hagyományos piros-fehér zöldben, míg a hazaiak fehérben játszottak.

Gyors gól a ködben

A magyar válogatott élénkebben kezdett, Lisztes lőtt alig mellé. Az egyre sűrűsödő ködben alig lehetett valamit látni, ezt próbálták kihasználni a macedónok, távoli lövéssel próbálkoztak, Sáfár biztosan hárított. Az ötödik percben váratlanul megszereztük a vezetést. A köd takarásából Fehér Miklós fejelt a kapus felett a hálóba Kabát beadásából.(0-1)

Miriuta megsérült

A gól után gyakorlatilag élvezhetetlenné vált a találkozó, a teljesen leszálló tejsűrű ködben már nem csak a nézők, hanem már a játékosok sem tudták követni a meccset. Egy esemény történt mindössze, az első válogatottságát ünneplő Vasile Miriuta megsérült. Az exferencvárosi középpályást hosszasan ápolták az oldalvonalon túl, de már nem tudott visszatérni a pályára, helyére a bredai Fehér Csaba állt be.

Hová lett a mérkőzés?

Mindenki azt találgatta, hogy miért nem fújja le a játékvezető a mérkőzést? A félidő hátralévő részében esemény már nem történt, legalábbis ha volt, azt senki sem látta. A bosnyák játékvezető is ráunt a ,,semmire", és negyvennégy perc után véget vetett az első játékrésznek.

A második félidő kezdéséről még tárgyalnak a csapatok!

A tárgyalás erdményeként a játékvezető félbeszakította a mérkőzést!

Macedónia-Magyarország 0-1 (félidőben félbszakadt)


Skopje, 3 ezer néző, V: Carlija (bosnyák)
gólszerző: Fehér M. (6.)
Macedónia: Jovcsev - Stavrevski, Gerasimovski, Jovanovski - Lazarevski, Savevski, Veselinovski, M. Krstev, Sainoski - Becsiri, Saciri
Magyarország: Sáfár - Korsós Gy., Sebők, Juhár - Pető, Kabát, Lisztes, Miriuta, Hamar - Horváth F., Fehér M.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.