Natália
-3 °C
8 °C

Miért rúgták ki a válogatottól a menedzsert?

2000.12.01. 22:19
Jóllehet azt nyilatkozta Bicskei Bertalan szövetségi kapitány, hogy Magyar Zoltán menedzserrel sem szakmai, sem emberi problémái nem voltak, mégis az ő kérésére kellett távoznia a nemzeti tizenegy mellől. Hozzátette: túl sokat vállalt magára, többek között ezért sikeredett egymeccsesre a válogatott jövő heti "túrája". Eddig úgy tűnt, példás az együttműködés közöttük, de mint mostanra egyértelmű: látszat csupán. De akkor miért is kellett mennie a menedzsernek? Aki végül úgy megy, hogy marad, mert az MLSZ-ben továbbra is dolgozik.
Hihetetlen, hogy Magyarnak azért kell búcsút intenie a válogatottnak, mert sokat dolgozik. Azt a képet kelti életre róla, hogy ő egy negyven évvel ezelőttről itt maradt kisstílű sztahanovista, aki vágyait a válogatottnál éli ki, annál a válogatottnál, amelyik amúgy ebben az évben sikeres szezont zárt - mindössze egyetlen meccsen kapott ki, még februárban az ausztrálok ellen 3-0-ra.

Ebben a nyilatkozatban az is benne van azonban, hogy több mindennel törődött, úgymond nemcsak a saját maga feladatával, és ezért kellett megválni tőle. Tulajdonképpen ez is a valóság, egyszersmind a legfőbb kifogás, de azért ennél sokkal összetettebb a kép. Magyar Zoltán alighanem olyan dolgokba is beleütötte az orrát, amibe nem lett volna szabad.

Az Index információi szerint: különprémiumot ígért a válogatottnak. Ez volt képzeletbeli koporsójának az egyik szege. Minderről a játékosok tudtak, hiszen előttük tette meg - saját szakállára - ezt a hangulatjavító lépést. (Az a végeredmény szempontjából mindegy, hogy melyik összecsapás előtt.) Magyar úgy cselekedett, hogy senkit nem tájékoztatott erről a lépéséről, a vezetők amikor értesültek róla, némileg meg is döbbentek. A premizálás pillanatnyilag szervezetten működik, már megszűnt a korábbi rendszer, hogy illetéktelenek is össze-vissza ígérgessenek.

A fő baj végső soron nem is az volt, hogy Magyar ígért, hanem az, hogy - információnk szerint - emögött nem volt fedezet. Vagyis jó fényben akart tetszelegni, de mindez nem sikerült neki. Vagyis jóra tört, de rosszat művelt. És ebben a közegben, amelyik rendszerint a felemelkedést hangsúlyozza, ez már nem fér bele. Bocsánatos bűn a menedzser tette, ezért nem száműzik véglegesen, de a válogatottnál valamelyest hiteltelen lett, többek között ezért kellett mennie.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!