Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

A Dunaferr az ötödik továbbjutó

2001.01.20. 16:24
A nemzeti teremlabdarúgó bajnokság dunaújvárosi csoportjának első játéknapján a házigazda Dunaferr vívta ki a továbbjutást. A bajnokság legizgalmasabb fordulóját láthatták a nézők, hiszen csak az utolsó mérkőzés utolsó másodperceiben dőlt el, melyik csapat vehet részt a budapesti döntőben. A házigazdákat verő Kispestet meglepetésre legyőzte a második ligás Kaposvár, így a nevető harmadik, a Dunaferr nyerte tornát. A negyedik résztvevő, a Lombard gyengén szerepelt, egy ponttal az utolsó helyen végzett.
Dunaferr-Kaposvár 3-1

A nyitó fordulóban nagy érdeklődés előzte meg a címvédő dunaújvárosi gárda fellépését. Ellenfelük a csoport egyetlen második ligás egyesülete, az alaposan megerősödött Rákóczi Kapos-volán volt. Nem kellett csalódniuk a drukkereknek Tököli Attila nyitotta a gólok sorát, amelyre Marcsek Zoltán válaszolt, alaposan lehűtve a kedélyeket. A félidei egy-egyes döntetlen után nagyobb sebességre kapcsolt a Dunaferr, és második játékrészben ,,bedarálták" a Rákóczit. A tavalyi bajnok Zavadszky és Éger találataival 3-1-re elhúzott, és nyert a szimpatikusan futballozó kaposvári zöldek ellen.

Kispest-Lombard 1-1

Közepes játékot, és döntetlen eredményt hozott a Lombard-Kispest mérkőzés. A budapesti piros-feketéknél volt az előny Füzi Krisztián révén, és úgy tűnt, be is gyűjtik a három pontot a győzelemért. Egészen a második félidő utolsó percéig, amikor némileg váratlanul egyenlítet a tatabányai gárda. Aubel Zsolt indult meg a félpályánál, lerázta a védőket, Árkyhoz passzolt, aki közelről, az elvetődő kapus mellett kiegyenlített.

Kispest- Dunaferr 3-1

A második kör rangadóját a Kispest és a házigazda Dunaferr vívta. A hazaiak nagy lendülettel kezdték a meccset, és egy emberelőnyös helyzet után Lengyel Ferenc lőtt védhetetlen gólt Tóth kapujába. Sokan úgy gondolták, most már eldőlt a továbbjutás, nem úgy a fővárosiak. Alig járt le a büntetés, Plókai lőtte keresztbe a labdát közvetlenül a kapu előtt, és a jókor érkező Füzi Krisztián egyenlített. Sőt, a második félidőben Piroska révén a vezetést is átvették, alaposan fejre állítva a papírformát. A címvédő teljes erővel kitámadt, és bánta! Egy előrelőtt labdát Kovács Béla szerzett meg, és nem hibázott. A piros-feketék a hátralévő időben, már csak arra vigyáztak, hogy ne kapjanak gólt. Ez sikerült, és az így begyűjtött pontokkal a továbbjutás elsőszámú esélyeseivé léptek elő.

Kaposvár-Lombard 3-1

A második ligás kaposváriak megmutatták a gyengélkedő Lombardnak, hogy fel tudnak nőni az első osztályú csapatokhoz. A tatabányaiak nem éreztek rá a kispályás játék fortélyaira, sorra rontották el passzaikat, helyzeteiket. Csupán Zsivótzky volt elemében, de egy szerzett gólja kevés volt az ,,üdvösséghez". A zöld mezesek sokkal jobban játszottak, különösen Jéger volt fantasztikus formában, kétszer is betalált a kékek hálójába. A somogyiak harmadik találatát Marcsek lőtte, akinek ez volt a második gólja a tornán.

Dunaferr-Lombard 4-2

Csalódott csapatok csatáját hozta a harmadik forduló első összecsapása. A Dunaferr rögtön a kezdés után vezetést szerzett: Molnár és Tököli volt a labda útja, és az akció végén az utóbbi passzolt közelről a Lombard hálójába. A második találatot Bagoly lőtte, miután még a kapust is kicselezte. A nyolcadik percben így már kétgólos előnyre tettek szert Lengyelék, a tatabányaiak szemmel láthatóan kedvetlenül játszottak. Nem maradtak gól nélkül a nézők a második tizenkét percben sem, Tököli növelte háromra a különbséget, amelyre Jeremejev válaszolt alig egy perc múlva. A végére is maradt még esemény, egy-egy gólt szerzett mind a két csapat. Először Kiss György lőtt a meglepett kapus mellett az alsó sarokba, míg az ellenakcióból Zsivótzky szépített az eredményen.

Kaposvár-Kispest 3-2

A továbbjutás eldöntése az utolsó meccsre maradt, kispesti győzelem esetén, a Honvéd készülhetett volna a jövő heti nagydöntőre. A fővárosiak óvatosan kezdték az összecsapást, amely majdnem megbosszulta magát, Marcsek és Ulrich révén a Kaposvár hagyott ki helyzetet. Nyolc perc után megszerezte a vezetést Kispest, Kovács Béla a kivetődő Házi alatt lőtt félfordulattal a kapuba. Nem sokáig tartott a piros-feketék öröme, Lassú még ugyanabban a percben egyenlített. A második félidőben Horváth Zoltán jó csellel játszotta magát tisztára, és hatalmas gólt lőtt a Nota kapujának felső sarkába. Mindent egy lapra feltéve rohamoztak Plókaiék, de kimaradtak a legjobb lehetőségek is. Kovács Béla a sírból hozta vissza a meccset, a lefújás előtt lőtt gólt, 2-2-re alakítva az állást. Középkezdés után valamennyi honvédos játékos még egy utolsó rohamra indult, amelyet a kaposváriak megkontráztak, és Mező kilenc másodperccel a vége előtt szerzett találatával végleg bebiztosította a nevető harmadik, a Dunaferr továbbjutását.

Végeredmény
1 Dunaferr 32-16 pont
2 Kaposvár 32-16 pont
3 Kispest 31114 pont
4 Lombard 3-121 pont
Azonos pontszám esetén az egymás elleni mérkőzés eredménye döntött

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!