Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Bajnokok Ligája: Folyt. köv.

2001.02.12. 15:20
Kedden és szerdán újból elkezdődnek a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapatának küzdelmei. Mindjárt két szuperrangadóval. Első nap a Real Madrid -Lazio, míg másnap a Valencia-Manchester United mérkőzéseket előzi meg a legnagyobb érdeklődés. Mindkét összecsapás beillene akár döntőnek is. Igaz, ehhez a párosításhoz valószínűleg a többi csapatnak is lesz egy-két szava.
A-csoport:

A csoport rangadójára Valenciába érkező angolokat minden bizonnyal nagy haraggal töltötte el Miguel Angel Angulo állítása, miszerint a két csapat az előző kiírásban ,,bundázott", csakhogy kiejtsék az olasz Fiorentinát. A Valencia játékosa bizonyítani természetesen nem tudta kijelentését. A MU játékosai ennek ellenére méltó bosszúra készülnek, le akarják győzni otthonában a spanyol bajnokság jelenlegi negyedik helyezettjét. A csoport másik találkozóján az eddig pont nélküli Sturm Graz, a görög Panathinaikosz ellen próbál meg javítani siralmas eredménylistáján. A két magyart (Korsós Györgyöt és Szabics Imrét) is soraiban tudó osztrákoknak csak győzelem esetén marad reális esélyük arra, hogy ténylegesen bele tudjanak szólni a továbbjutás kérdésébe.

S Z E R D A 20.45 órakor kezdődik
Valencia (spanyol)-Manchester United (angol)
Sturm Graz (osztrák)-Panathinaikosz (görög)

A csoport állása:
1. Manchester United 6 pont (5-1)
2. Valencia 4 (2-0)
3. Panathinaikosz 1 (1-3)
4. Sturm Graz 0 (0-4)

B-csoport:

A csoport rangadóján, a 2000-ben UEFA és Szuper Kupát nyerő Galatasaray azt a Deportivot fogadja. A Depor először nyert idegenben a PSG ellen, majd hazai pályán szenvedett vereséget a Milantól, ezzel megnehezítve saját dolgát. A párizsiakat a Galata is megverte, viszont a Milan elleni idegenbeli döntetlenjük méltán jogosítja fel őket, hogy komoly terveket szövögessenek a csoportban. A Milan-Paris SG összecsapásnak egyértelműen az olaszok az esélyesei, annak ellenére, hogy a hétvégén 2-0-ra kikaptak bajnokin a Vicenzától. A franciák vereség esetén, elméletileg el is búcsúzhatnak a további küzdelmektől.

S Z E R D A 20.45 órakor kezdődik
AC Milan (olasz)-Paris SG (francia)
Galatasaray (török)-Deportivo La Coruna (spanyol)

A csoport állása:
1. Galatasaray 4 pont (3-2)
2. AC Milan 4 (3-2)
3. Deportivo La Coruna 3 (3-2)
4. Paris SG 0 (1-4)

C-csoport:

Ez a quartett tűnik a legkiegyensúlyozottabbnak. Itt bárki megverhet bárkit. A Szpartak Moszkva például három góllal verte az Arsenalt, majd ugyanilyen arányban maradt alul, az előzetesen leggyengébbnek tartott Lyonnal szemben. Talán csak a Bayern München tűnik kicsit erősebbnek a másik három gárdánál, igaz, ők már a kiírás elején kijelentették: csak a BL-diadal az elfogadható. Az Arsenal viszont egy újabb vereséggel messze kerülhet még a továbbjutástól is, a komolyabb tervekről nem is beszélve.

K E D D 20.45 órakor kezdődik
Bayern München (német)-Szpartak Moszkva (orosz)
Olympique Lyon (francia)-Arsenal (angol)

A csoport állása:
1. Bayern München 4 pont (3-2)
2. Olympique Lyon 3 (3-1)
3. Szpartak Moszkva 3 (4-4)
4. Arsenal 1 (3-6)

D-csoport:

A legnehezebbnek tartott négyes. A címvédésre készülő Real Madrid és az olasz bajnok Lazio versenyfutásának várta mindenki ezt a csoportot. Erre két forduló után, a Lazio pont nélkül áll a csoport végén. Kikaptak idegenben az Anderlechttől, majd hazai pályán szenvedtek vereséget a Leedstől. Bár az edzőcsere (Eriksson helyett Dino Zoff) jót tett az olaszoknak, ha most kikapnak a királyi klubtól, elszállhatnak reményeik. A Leeds és az Anderlecht egyaránt kikapott a Realtól, de megverte a Laziot. Így aki most győzni tud, komoly lépést tehet a továbbjutásért vívott harcban.

K E D D 20.45 órakor kezdődik:
Real Madrid (spanyol)-Anderlecht (belga)
Lazio (olasz)-Leeds United (angol)

A csoport állása:
1. Real Madrid 6 pont (6-1)
2. Leeds United 3 (1-2)
3. Anderlecht 3 (2-4)
4. Lazio 0 (0-2)

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!