Szabina
5 °C
11 °C

Edzőváltás a Fiorentinánál

2001.02.27. 18:32
Hétfőn délután bejelentette lemondását Fatih Terim, a Fiorentina labdarúgócsapatának edzője. A klubtulajdonos Vittorio Cecchi Gori azonban már meg is találta a török szakember utódját: csütörtöktől Roberto Mancini irányítja a violákat.
"Amikor jól mentek a dolgok, már akkor is problémát jelentettem az elnöknek. Most pedig, hogy az utóbbi időben nem voltunk sikeresek, ez a helyzet csak fokozódott, még inkább teherré váltam Cecchi Gori számára. Sokat gondolkoztam, s rájöttem, hogy ezt a gondot csupán én oldhatom meg, mégpedig azzal, hogy lemondok. - nyilatkozta Terim. Szombaton egyébként a Brescia elleni döntetlen után az elnök úr bejött a csapat öltözőjébe és nekitámadt az egyik asszisztensemnek, de szerencsére a fizikai kontaktust sikerült elkerülnünk, így "csak" ideges hangnemű szóváltás alakult ki köztünk. Legfőképp ezt követően jutottam arra a döntésre, amit az imént bejelentettem. Mindemellett lemondok a hátralévő fizetésemről is, így a klub tud majd venni egy jó középpályást" - fejezte be ironikusan a távozó török edző, rávilágítva távozásának valós okára.

Fatih Terim
Terim menesztése már régóta a levegőben lógott - közismert volt a Cecchi Gori és közte lévő rossz viszony - ám a néhány héttel ezelőtti, Milan elleni kupa-elődöntőbeli siker után mindenki úgy gondolta, a sikeredző kihúzza legalább a szezon végéig. Nos, nem így lett, köszönhetően a médiamágnás klubelnök kibírhatatlan természetének.

Terimmel együtt - aki júliustól vagy a Milan vagy az Inter kispadjára ül le - távozik a klubtól az eddigi általános igazgató, Antognoni is, aki pedig több mint 30(!) éve állt a lilák szolgálatában.

Mindez alatt Vittorio Cecchi Gori azonban nem vesztegette az időt, s kora este máris megnevezte Fatih Terim utódját: csütörtöktől kezdve a Fiorentina edzéseit Roberto Mancini, a Sampdoria és a Lazio volt sztárjátékosa irányítja. Apró gond azonban, hogy Mancio nem rendelkezik a szükséges edzői papírokkal. Az elnök viszont erre is gondolt, hivatalosan ugyanis Luciano Chiarugit, a juniorcsapat mesterét fogják előléptetni szakvezetővé, de természetesen minden döntés Mancini kezében összpontosul majd.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.